-

Leacuri contra inflamațiilor

Pe lângă tratamentele medicale, inflamațiile pot fi tratate și cu ajutorul plantelor.

Inflamația este o reacție a organismului la infecții, iritatii sau leziuni si poate afecta majoritatea organelor și țesuturilor. Se manifestă prin înroșire, febră, umflare și durere. Inflamația poate fi acută (răspunsul organismului la răni sau la infecții) și cronică (se manifestă prin apariția unor efecte secundare care pot sta la baza mai multor afecțiuni). Cele mai frecvente inflamații apar la nivelul articulațiilor și se manifestă cel mai des prin dureri și prin mișcări îngreunate.

Ghimbirul ajută încheieturile

Este un antiinflamator și un antireumatic recunoscut. Reduce inflamaţiile articulaţiilor, fiind recomandat adesea în artrită reumatoidă. O cană de ceai de ghimbir, după ce ai depus efort fizic, previne febra musculară și durerea la nivelul încheieturilor. Decoctul se prepară din 10 g de rădăcină proaspătă de ghimbir, rasă, la 250 ml de apă clocotită. Se lasă la fiert 10 minute. Se îndulcește cu miere și se beau 2 căni pe zi. În cazul inflamațiilor locale, de tipul luxațiilor, se recomandă comprese cu ghimbir.

Mușețelul alungă durerea

Datorită proprietăților antiseptice, mușețelul calmează durerile și reduce inflamațiile. Se folosește extern sub formă de cataplasme și intră în compoziția băilor de leac. În uz intern, ajută la tratarea spasmelor şi inflamaţiilor tubului digestiv. Infuzia de mușețel se prepară din 2 lingurițe de flori la o cană de apă clocotită. Se beau 2-3 căni pe zi.

Descoperă alte leacuri contra inflamațiilor pe clickpentrufemei.ro.

Articole înrudite