-

Leacuri contra inflamațiilor

Pe lângă tratamentele medicale, inflamațiile pot fi tratate și cu ajutorul plantelor.

Inflamația este o reacție a organismului la infecții, iritatii sau leziuni si poate afecta majoritatea organelor și țesuturilor. Se manifestă prin înroșire, febră, umflare și durere. Inflamația poate fi acută (răspunsul organismului la răni sau la infecții) și cronică (se manifestă prin apariția unor efecte secundare care pot sta la baza mai multor afecțiuni). Cele mai frecvente inflamații apar la nivelul articulațiilor și se manifestă cel mai des prin dureri și prin mișcări îngreunate.

Ghimbirul ajută încheieturile

Este un antiinflamator și un antireumatic recunoscut. Reduce inflamaţiile articulaţiilor, fiind recomandat adesea în artrită reumatoidă. O cană de ceai de ghimbir, după ce ai depus efort fizic, previne febra musculară și durerea la nivelul încheieturilor. Decoctul se prepară din 10 g de rădăcină proaspătă de ghimbir, rasă, la 250 ml de apă clocotită. Se lasă la fiert 10 minute. Se îndulcește cu miere și se beau 2 căni pe zi. În cazul inflamațiilor locale, de tipul luxațiilor, se recomandă comprese cu ghimbir.

Mușețelul alungă durerea

Datorită proprietăților antiseptice, mușețelul calmează durerile și reduce inflamațiile. Se folosește extern sub formă de cataplasme și intră în compoziția băilor de leac. În uz intern, ajută la tratarea spasmelor şi inflamaţiilor tubului digestiv. Infuzia de mușețel se prepară din 2 lingurițe de flori la o cană de apă clocotită. Se beau 2-3 căni pe zi.

Descoperă alte leacuri contra inflamațiilor pe clickpentrufemei.ro.

Articole înrudite

 • Ceaiul care reglează glicemia

  Originar din Africa de Sud, ceaiul rooibos este o băutură naturală care are nenumărate beneficii asupra sănătății. În timp ce localnicii au băut acest ceai de sute de ani, el a început să fie comercializat în 1904.

 • Topul alimentelor care scad colesterolul

  Colesterolul se găsește în fiecare celulă a corpului, jucând un rol esențial în realizarea multor procese importante pentru organism, cum ar fi menținerea integrității celulare sau reglarea vâscozității sângelui.

 • Remedii pentru durerile cauzate de pietrele la rinichi

  Dacă te trezești în toiul nopții din cauza senzației puternice de urinare, ca apoi să constați că a fost o alarmă falsă, lucru deloc plăcut, este foarte posibil să ai pietre la rinichi.

 • 4 motive să incluzi ciupercile în alimentație

  Pe lângă gustul bun pe care-l au, ciupercile sunt apreciate pentru calitățile lor nutritive excepționale, fiind considerate o sursă bună de proteine, recomandate în special vegetarienilor și persoanelor care țin post.

 • Rinichi sănătoși cu leacuri naturale

  Responsabili de eliminarea impurităților din organism, rinichii au un rol extrem de important și în stimulearea producției de celule roșii din sânge, în reglarea presiunii arteriale și în asimilarea vitaminei D.