-

Beneficiile magice pentru sănătate ale albăstrelelor

Floarea de albăstrea este văzută frecvent în grădini din întreaga Europă. Este o floare sălbatică comună, apreciată de secole pentru proprietățile sale medicinale.

Este o plantă înfloritoare din familia Asteraceae. Se găsește în mod obișnuit ca o buruiană în culturi de grâu și secară, uneori pe marginea drumurilor din zonele de deal și de câmpie. Este răspândită în toate țările care cultivă grâu și secară.

Albăstreaua este o floare ușor de crescut, care practică și frumoasă. Este cunoscută pentru capacitatea sa de a reduce anxietatea, a reduce durerea articulară, a calma pielea iritată, a calma un stomac deranjat și a reduce umflarea ochilor.

În plus, conține proprietăți care sporesc funcționarea sistemului imunitar.

Florile au importanță fitoterapeutică în medicina umană și veterinară. Principiile lor active au un rol diuretic, anti-diareic, antiinflamator (în special în oftalmologie) și calmant.

Pentru uz intern, ele sunt recomandate în tulburările de diaree, dispepsie, rinichi și vezică și pentru uz extern - iritație oculară. (PM)

Mici si delicate, albastrelele fac parte din catagoria plantelor medicinale. Ele pot fi intalnite atat pe marginea drumurilor, cat si raspandite prin culturile de grau si secara.

Florile de albastrele sunt folosite ca remediu natural gratie numeroaselor lor lor proprietati de antidiareic, diuretic, calmant. In plus, ele contin saruri de potasiu, magneziu, centaurina, substante amare, etc.

In medicina populara, albastrelele sunt folosesc pentru atenuarea durerilor de ochi, sub forma de ceai in cazuri de raceala sau de infuzie si decoct in cazul bolilor de piept.

Citeste continuarea pe jurnalul.ro

Articole înrudite