-

Beneficiile magice pentru sănătate ale albăstrelelor

Floarea de albăstrea este văzută frecvent în grădini din întreaga Europă. Este o floare sălbatică comună, apreciată de secole pentru proprietățile sale medicinale.

Este o plantă înfloritoare din familia Asteraceae. Se găsește în mod obișnuit ca o buruiană în culturi de grâu și secară, uneori pe marginea drumurilor din zonele de deal și de câmpie. Este răspândită în toate țările care cultivă grâu și secară.

Albăstreaua este o floare ușor de crescut, care practică și frumoasă. Este cunoscută pentru capacitatea sa de a reduce anxietatea, a reduce durerea articulară, a calma pielea iritată, a calma un stomac deranjat și a reduce umflarea ochilor.

În plus, conține proprietăți care sporesc funcționarea sistemului imunitar.

Florile au importanță fitoterapeutică în medicina umană și veterinară. Principiile lor active au un rol diuretic, anti-diareic, antiinflamator (în special în oftalmologie) și calmant.

Pentru uz intern, ele sunt recomandate în tulburările de diaree, dispepsie, rinichi și vezică și pentru uz extern - iritație oculară. (PM)

Mici si delicate, albastrelele fac parte din catagoria plantelor medicinale. Ele pot fi intalnite atat pe marginea drumurilor, cat si raspandite prin culturile de grau si secara.

Florile de albastrele sunt folosite ca remediu natural gratie numeroaselor lor lor proprietati de antidiareic, diuretic, calmant. In plus, ele contin saruri de potasiu, magneziu, centaurina, substante amare, etc.

In medicina populara, albastrelele sunt folosesc pentru atenuarea durerilor de ochi, sub forma de ceai in cazuri de raceala sau de infuzie si decoct in cazul bolilor de piept.

Citeste continuarea pe jurnalul.ro

Articole înrudite

 • Obligeana, o plantă cu virtuți anticancerigene

  Obligeana este răspândită în flora spontană din locuri mlăştinoase şi stufărişuri cu mare umiditate şi creşte bine pe marginea râurilor, a bălţilor, a lacurilor şi a apelor lin curătoare, mai ales în zonele montane.

  Planta creşte în zonele cu o altitudine de până la 1.000 de metri din Banat şi mai puţin din nordul Moldovei, Transilvania şi Delta Dunării.

  În tratamentul cancerului, obligeana constituie un excelent remediu de vindecare în perioada de convalescenţă după operaţiile de extirpare a ţesuturilor malignizate. Cele mai bune rezultate se obţin în cazul cancerelor localizate la nivelul colonului şi cu extindere spre organele adiacente (ficat, pancreas, splină, uter, plămâni şi sân).

  Cei mai mulţi specialişti în fitoterapie recomandă, în boli canceroase, infuzia sau maceratul la rece, din care se iau câte o cană dimineaţa, pe stomacul gol, precum şi seara, înainte de cină, într-o cură de 3 luni consecutiv.

  După o pauză de o lună se reia cura.

  Citeste continuarea AICI

 • De ce îţi este mereu foame noaptea

  Este trecut de ora 23, te pui în pat, gata să aluneci în lumea viselor, însă o senzaţie subită de foame nu îţi prea permite să te relaxezi. ciocolată, biscuiţi, orice ar fi bun în momentul ăsta. Ți se pare cunoscut?

 • Planta care activează creierul şi calmează nervii

  Frunzele de salată conţin acid folic, iod, potasiu, calciu, fier, magneziu şi fosfor. Specialiştii susţin că planta activează creierul și calmează nervii.

 • Românii, obligați să plătească asigurări care nu asigură nimic

  Până pe data de 20 iunie la Autoritatea de Supraveghere Financiară au fost înregistrate un numar de 4.333 petiţii, dintre care 150 de reclamaţii au vizat clasa asigurărilor de locuinţe.

 • Diabeticul trebuie să se păzească şi de creşterea grăsimilor în sânge

  O perdea de ceaţă blochează înţelegerea adevărului complet cu privire la diabet. Dacă îi întrebie pe 10 bolnavi de diabet de ce risc se feresc toţi 10 răspund fără ezitări că nu se înfruptă din dulciuri, din produse cu mult zahăr.