-

Fructul care ține medicul departe

Vorba ”Un măr pe zi ține doctorul departe” este cât se poate de adevărată. Mărul este fructul cu numeroase beneficii pentru sănătate, de la pierderea în greutate până la reducerea riscului de boli de inimă și diabet.

Iată de ce este bine să-l mănânci în fiecare zi.

Îmbunătățește digestia

Mărul joacă un rol important în consolidarea sistemului digestiv și în stimularea digestiei. Când mănânci un măr pe stomacul gol, organismul asimilează toate substanțele nutritive (fibre, vitamine, acidul malic, fosforul etc) pe care le conține fructul.
Întărește oasele

Mărul conține minerale care întăresc oase. Mulți oameni știu că mărul este sursă bogată de calciu, dar nu știu că elemente ca bor și floridzină acționează la fel ca mineralele. Aportul de floridzină este benefic pentru femeile – previn afecțiunile osoase care pot să apară după menopauză. Așadar, mănâncă zilnic câte un măr.

Previne diabetul

Un alt avantaj al mărului este reducerea riscului de diabet. Acest lucru nu înseamnă că poate vindeca, înseamnă pur și simplu că, dacă consumi un măr pe zi, previi diabetul. În plus, ar trebui să incluzi mărul în alimentația copilului pentru a nu fi predispus la diabet zaharat după ce crește.

Descoperă alte beneficii ale merelor pe clickpentrufemei.ro.

Articole înrudite