-

Tu știi ce afecțiuni tratează țelina?

Despre legume am putea afirma că sunt adevărate medicamente, care ne ajută să ne menținem sănătoși. Datorită substanțelor nutritive pe care le conține țelina, această legumă nu trebuie să lipsească din dieta ta.

Consumul frecvent de țelină te ajută să beneficiezi de o cantitate semnificativă de vtiamina A, esențială pentru o vedere bună, în timp ce betacarotenul regăsit în frunzele de țelină îți vor furniza vitamine din complexul B, care ajută la creșterea imunității. Țelina are proprietăți antistres și-ți oferă un aport crescut de vitamina C cu efect antiîmbătrânire.

Sursă bună de minerale

La fel ca și vitaminele, mineralele joacă un rol important în menținerea sănătății tale, mai ales dacă luam în calcul diversitatea regăsită în țelină și anume fier, calciu, magneziu, potasiu, sodiu organic.

Astfel, țelina devine un necesar mai ales pentru persoanele cu probleme arteriale, consumarea ei periodic contribuind la scăderea hipertensiunii.

Alege să consumi timp de o lună suc de țelină, dimineața pe stomacul gol și vei observa cum tensiunea arterială se va situa în parametri optimi și alte probleme precum constipația sau colesterolul vor deveni istorii.

Află sub ce formă este indicat să consumi țelina pentru a te feri de afecțiuni renale AICI

Articole înrudite

 • Ce fructe sunt potrivite pentru diabetici

  Caracterizat printr-un exces de zahăr în sânge, diabetul poate apărea din cauza unor factori genetici sau a unui stil de viață nesănătos. O dietă adecvată este esențială pentru prevenirea și controlul evoluției bolii.

 • 5 greșeli care te împiedică să ai un abdomen plat

  Visezi la o talie subțire și un abomen de invidiat? Dacă ții deja dietă, dar nu reușești să slăbești și nu știi unde greșești, este posibil să găsești cauza în cele ce urmează!

 • Cu cireșe negre îți reduci colesterolul

  Chiar dacă cireșele amare sunt un pic mai mici decât cele roșii și au un gust un pic acrișor, acestea conțin peste 70% apă, complexul vitaminic B, mai ales B1, B2 și B6, dar și o cantitate foarte mare de vitamine.

 • Cum îți afectează sănătatea aerul condiționat folosit incorect

  Aerul condiţionat poate fi răspunzător pentru o serie întreagă de probleme de sănătate sau le poate agrava pe unele deja existente dacă nu-l utilizezi corect. De aceea este foarte important să ştim cum îl folosim.

 • Întrebări despre colicile biliare

  Mai mult decât o durere obișnuită, colicile biliare sunt produse de prezența calculilor la acest nivel. Acestea sunt dureri puternice resimțite sub coaste, în partea dreaptă si se pot propaga spre umărul drept.