-

Tu știi ce afecțiuni tratează țelina?

Despre legume am putea afirma că sunt adevărate medicamente, care ne ajută să ne menținem sănătoși. Datorită substanțelor nutritive pe care le conține țelina, această legumă nu trebuie să lipsească din dieta ta.

Consumul frecvent de țelină te ajută să beneficiezi de o cantitate semnificativă de vtiamina A, esențială pentru o vedere bună, în timp ce betacarotenul regăsit în frunzele de țelină îți vor furniza vitamine din complexul B, care ajută la creșterea imunității. Țelina are proprietăți antistres și-ți oferă un aport crescut de vitamina C cu efect antiîmbătrânire.

Sursă bună de minerale

La fel ca și vitaminele, mineralele joacă un rol important în menținerea sănătății tale, mai ales dacă luam în calcul diversitatea regăsită în țelină și anume fier, calciu, magneziu, potasiu, sodiu organic.

Astfel, țelina devine un necesar mai ales pentru persoanele cu probleme arteriale, consumarea ei periodic contribuind la scăderea hipertensiunii.

Alege să consumi timp de o lună suc de țelină, dimineața pe stomacul gol și vei observa cum tensiunea arterială se va situa în parametri optimi și alte probleme precum constipația sau colesterolul vor deveni istorii.

Află sub ce formă este indicat să consumi țelina pentru a te feri de afecțiuni renale AICI

Articole înrudite