-

Sfaturi pentru păstrarea trandafirilor proaspeți

Trandafirii sunt flori parfumate care vin într-o varietate de culori și dimensiuni. Florile pot rămâne proaspete pentru o săptămână și jumătate sau mai mult după ce au fost tăiate.


Pentru a menține prospețimea lor, trebuie să vă asigurați că îi îngrijiți corespunzător. O vază de flori proaspete în casa sau în biroul nostru poate adăuga instantaneu o bucurie.

Din păcate, cele mai multe flori proaspăt tăiate nu durează prea mult și poate fi dezamăgitor atunci când florile încep să se ofilească după doar câteva zile. Diferitele tipuri de flori necesită îngrijire diferită, dar aici am adunat sfaturi generale pentru a contribui la prelungirea vieții florilor tăiate.

Adevărul este că majoritatea dintre noi nu suntem siguri cum să le îngrijim în mod corespunzător pentru flori și ele mor mai repede decât ar trebui. (PM)

Este un gest frumos sa oferi un buchet de trandafiri, mai ales ca se apropie Ziua Indragostitilor, insa daca nu stii cum sa ai grija de ei, se ofilesc imediat.

Daca nu vrei sa ramai prea repede fara flori, iata cateva trucuri care te vor ajuta sa pastrezi trandafirii pentru mai multa vreme. Ai aici cele mai frumoase declaratii de dragoste care sa te inspiri de Ziua Indragostitilor.

Aspirina

Ideea este ca aspirina va actiona asemeni unui neutralizator a acidului si va ajuta florile sa absoarba apa.

Metoda: Punem o tableta de aspirina in apa in care tinem florile si o lasam sa se dizolve. La fel procedam si a doua zi cand schimbam apa.

Rezultat: Trandafirii nu se vor mentine prea multa vreme. Pana in a cincea zi, toate florile se vor usca.

Moneda de cupru

Se presupune ca in reactie cu apa, metalul va tine departe bacteriile.

Metoda: Lasam o moneda de cupru in vaza cu apa in care am pus tradafirii.

Rezultat: Trandafirii vor ramane infloriti si verzi pentru o perioada, insa dupa 8 zile se vor usca.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Articole înrudite