-

Tu știi la ce se poate folosi ghimbirul când nu îl mănânci?

Ghimbirul este un condiment cu valoare de medicament. Este binecunoscută utilitatea acestuia atunci când te confrunți cu o răceală, cu stări de greață sau cu senzația de balonare. Însă știi ce alte întrebuințări are?

Condimentele și-au câștigat un loc de cinste în bucătărie, însă treptat au acaparat și domeniul cosmetic. Ghimbirul poate fi folosit cu succes pentru a te bucura timp îndelungat de frumusețe și sănătate.

Este unul dintre cele mai bune condimente care are grijă de silueta ta, favorizând pierderea surplusului de kilograme.

Considerat atât condiment, cât și aliment, ghimbirul se poate adăuga atât în salate, smothie-uri, iar consumat cu regularitate te va ajuta să îți normalizezi metabolismul, să te bucuri de mai multă energie.

Reduce grăsimea nesănătoasă

Printre multele sale calități, ghimbirul, ajută mai ales la eliminarea toxinelor purificând organismul, ajută atât tractul gastrointestinal, cât și ficatul să funcționeze normal și totodată să elimine excesul de grăsimi din organism.

Atenție însă, dacă este consumat în exces, va contribui la apariția constipației. În plus, dacă ai probleme digestive, este recomandat să îl eviți, de asemenea dacă ești însărcinată sau alăptezi.

Pentru a te bucura de efectele sale minunate poți să pui o felie de rădăcină de ghimbir la o cană de apă clocotită, după care să-l lași la infuzat o jumătate de oră. Apoi, bea ceaiul cu înghiţituri mici, de câteva ori pe zi, înainte de fiecare masă, cu 20 de minute.

Află mai mult despre ghimbir AICI

Articole înrudite