-

Avertisment: Aveți grijă ce lapte consumați!

Laptele și produsele lactate oferă o multitudine de beneficii nutriționale. Dar laptele crud, nefiert, poate conține microorganisme periculoase care pot prezenta riscuri grave pentru sănătate.


Laptele brut este laptele provenit de la vaci, oi sau capre care nu a fost pasteurizat pentru a ucide bacteriile dăunătoare. Acest lapte crud, nepasteurizat poate purta bacterii periculoase cum ar fi Salmonella, E. coli și Listeria, care sunt responsabile de producerea numeroaselor afecțiuni alimentare.

Aceste bacterii dăunătoare pot afecta grav sănătatea oricărui om care bea lapte crud sau mănâncă alimente din lapte crud.

Bacteriile din laptele crud pot fi deosebit de periculoase pentru persoanele cu sistem imunitar slăbit, adulții în vârstă, femeile însărcinate și copiii. (PM)

Consumul de lapte nefiert amplifica de 150 de ori riscul de a contracta o bacterie care ataca tractul gastro-intestinal comparativ cu laptele pasteurizat.

Expertii americani din domeniul controlului si prevenirii maladiilor au constatat ca laptele proaspat faciliteaza propagarea infectiilor rezistente la antibiotice. Astfel, in 2016, in statul Colorado s-au inregistrat 12 cazuri de infectie cu bacteria Campylobacter jejuni, care afecteaza tubul digestiv cu consecinte secundare asupra altor organe, scrie Ars Technica.

Citeste continuarea pe jurnalul.ro

Articole înrudite