-

Aceste 3 alimente îți mențin ficatul sănătos!

Organismul tău are nevoie în permanență de o alimentație echilibrată și de un stil de viață sănătos pentru a-ți menține sănătatea pe linia de plutire și pentru a evita prea multe vizite la medicii specialiști.

Astfel ai nevoie să introduci în alimentația ta alimente care să ajute organele la refacerea lor. Iar unul dintre organele către care ar trebui să îți îndrepți atenția este mai ales ficatul, rezerva de sânge a organismului.

Alimente care favorizează eliminarea toxinelor

Unul dintre acestea este usturoiul, datorită enzimelor din compoziția sa, odată ajuns în organism va curăța ficatul de toxine și îl va fortifica. Alicina și seleniul susținând acest proces, astfel ținând sub control două probleme de sănătate reprezentate de valorile mărite ale colesterolului și trigliceridelor.

Încearcă să consumi usturoi proaspăt, nu mai mult de un cățel de usturoi doi pe zi.

Grepfrutul, sursă de vitamine și antioxidanți

Ideal pentru a-ți menține ficatul sănătos, oferindu-ți o sursă bună de vitamina C, pectină și antioxidanți, grepfrutul este indicat a fi consumat chiar și după o masă copioasă.

Poți să îți începi dimineața cu un pahar de suc de grepfrut sau să mânânci fructul cu tot cu pulpă.

Află cum să îți menții ficatul sănătos AICI

 

Articole înrudite

  • 10 "alimente-pilon" pentru susţinerea şi întărirea imunităţii

    Într-o lume “copleşită” de pandemia de coronavirus, imunitatea ar trebui să reprezinte o prioritate pentru noi toţi, mai ales dacă ţinem cont de faptul că o imunitate bună, împreună cu măsurile de protecţie atât de mult mediatizate, sunt singurele bariere în calea unei posibile contaminări.

  • 10 alimente ce contribuie la sănătatea ochilor

    Oamenii sunt tentați să creadă că diminuarea progresivă a calității văzului este un proces inevitabil, fiind parte din modificările prin care trece organismul odată cu înaintarea în vârstă. Adevărul este acela că un stil de viață sănătos poate să încetinească acest proces și să reducă în mod considerabil riscul apariției bolilor asociate văzului.

  • Coşul zilnic se scumpeşte

    În plină pandemie de coronavirus, românii încep să constate că multe din produsele alimentare încep să se scumpească.

  • ANPC propune plafonarea prețurilor produselor de strictă necesitate

    În contextul pandemiei declanșate de noul coronavirus și a decretării stării de urgență pe întreg teritoriul României, există o creștere substanțială a cererii pentru anumite produse comercializate pe piață, în condițiile în care oferta este în limite normale sau chiar mai redusă decât în mod uzual.

  • Usturoiul e greu de găsit, cartofii s-au scumpit

    Românii au profitat şi de sfârşitul de săptămână ca să îşi facă provizii. În pieţele Capitalei se fac dezinfecţii periodice, iar precupeţii poartă mănuşi de unică folosinţă.