-

Gustări de seară bune pentru siluetă

În efortul de a avea o dietă sănătoasă și echilibrată, evitam gustările ”bune” seara. Este adevărat că metabolismul lucrează la capacitate mai mică pe timpul nopții, dar asta nu înseamnă că trebuie să te culci flămândă.

De fapt, este recomandat să mănânci ceva înainte de culcare deoarece te ajută să dormi mai bine și să-ți completezi dieta.

Cele mai sănătoase gustări pe care le poți mânca înainte de culcare sunt:

Felii de banană cu nuci

Este gustarea care previne foamea din timpul nopții, reduce riscul de arsuri gastrice și aciditatea. Atât banana, cât și nucile sunt surse de aminoacizi, unul dintre ele – triptofan – previne insomnia.

Feliază o jumătate de banană, pisează-le și apoi adaugă o lingură de nuci tăiate. Se mănâncă cu 30 de minute înainte de culcare.

Lapte cu pudră de scorțișoară

Bineînțeles, dacă vrei să te menții în formă, ar trebui să alegi laptele degresat sau vegetal. Adăugând scorțișoară în laptele fiert stimulezi metabolismul și digestia, fiind o gustare foarte bună pentru seară.

Descoperă ce alte gustări poți mânca seara fără să te îngrași pe clickpentrufemei.ro.

 

Articole înrudite

 • Ceaiul care reglează glicemia

  Originar din Africa de Sud, ceaiul rooibos este o băutură naturală care are nenumărate beneficii asupra sănătății. În timp ce localnicii au băut acest ceai de sute de ani, el a început să fie comercializat în 1904.

 • Topul alimentelor care scad colesterolul

  Colesterolul se găsește în fiecare celulă a corpului, jucând un rol esențial în realizarea multor procese importante pentru organism, cum ar fi menținerea integrității celulare sau reglarea vâscozității sângelui.

 • Remedii pentru durerile cauzate de pietrele la rinichi

  Dacă te trezești în toiul nopții din cauza senzației puternice de urinare, ca apoi să constați că a fost o alarmă falsă, lucru deloc plăcut, este foarte posibil să ai pietre la rinichi.

 • 4 motive să incluzi ciupercile în alimentație

  Pe lângă gustul bun pe care-l au, ciupercile sunt apreciate pentru calitățile lor nutritive excepționale, fiind considerate o sursă bună de proteine, recomandate în special vegetarienilor și persoanelor care țin post.

 • Rinichi sănătoși cu leacuri naturale

  Responsabili de eliminarea impurităților din organism, rinichii au un rol extrem de important și în stimulearea producției de celule roșii din sânge, în reglarea presiunii arteriale și în asimilarea vitaminei D.