-

Beneficii ulei de măsline. Cum îți dai seamă dacă este contrafăcut

Uleiul de măsline nu este doar o substanță alimentară în regiunea mediteraneană, el se bucură de reputația de a fi un ulei sănătos.


Este apreciat nu numai pentru aroma sa, ci și pentru gama de beneficii de sănătate. Acest tip de ulei provine din măsline proaspete și se produce în special în zona Mediteraneană (Italia, Spania și Grecia).

Este disponibil tot timpul anului. La fel ca în vinificație, mai mulți factori afectează caracterul uleiului, inclusiv climatul, solul și felul în care măslinele sunt recoltate și presate.

Aroma, mirosul și culoarea uleiului de măsline pot varia semnificativ, pe baza originii sale și dacă este sau nu extra virgin (cea mai bună calitate). Uleiul de masline este plin cu antioxidanți care ajută la protejarea inimii și a celulelor sanguine împotriva deteriorării.

Este un ingredient major în dieta mediteraneană, care este cunoscută pentru beneficiile sale cardiovasculare.

Consumul de ulei de măsline în fiecare zi este recomandat nu numai pentru inimă, ci poate ajuta și la scăderea în greutate și la ameliorarea durerilor. Cu toate acestea, deoarece are un conținut ridicat de calorii, ar trebui să consumați ulei cu moderatie. (PM)

Minunatul ulei de masline este recomandat de toti nutritionistii datorita beneficiilor extraordinare pe care le are pentru sanatate. Ulei de masline se foloseste la gatit, in industria cosmetica, la prepararea medicamentelor sau a sapunurilor. Este utilizat in toata lumea, fiind considerat o sursa bogata de grasimi mononesaturate.

Ulei de masline – Beneficii 

1. Uleiul de masline scade nivelul colesterolului

Cercetarile din ultimii ani au demonstrat ca un consum de grasime nu duce in mod neaparat la probleme de sanatate. O dieta din care nu lipsesc grasimile mononesaturate, precum cele din uleiul de masline, pot scadea nivelul LDL (colesterolul rau).

2. Uleiul de masline reduce pericolul dezvoltarii unor boli ale inimii

Adaugarea de ulei de masline in salate poate scadea riscul de a te confrunta cu boli de inima. Potrivit unor studii la care au participat peste 7000 de oameni au aratat ca o dieta cu ulei de masline este asociata cu o reducere cu pana la 30% a riscului de boli cardiovasculare.

3. Uleiul de masline te ajuta sa scazi in greutate

„Consumul de grasimi nu te ingrasa?”, este usor sa tragi o asemenea concluzie gresita intr-o perioada in care oamenii sunt bombardati de produse „sarace in grasimi”. Adevarul este ca intre consumul de ulei de masline si scaderea in greutate exista o legatura. Acest lucru este datorat proprietatilor sale de a induce satietate.

Dovada este un studiu realizat de catre Universitatea Harvard desfasurat tinp de 18 luni. Astfel, s-a stabilit ca persoanele care au consumat in mod moderat grasimi mononesaturate (precum cele din uleiul de masline) au pierdut in jur de 4kg in vreme ce oamenii care au avut o dieta bazate pe produse cu un continut scazut in grasimi au acumulat aproape 3kg.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Articole înrudite