-

Dieta ketogenică a ajutat o femeie să slăbească fără efort fizic

Dieta ketogenică este un plan alimentar cu conținut scăzut de carbohidrați, care transformă organismul într-o "mașină" de ardere a grăsimilor.


Ea are multe beneficii pentru pierderea în greutate, sănătate și performanță. Numele provine din faptul că dieta ajută corpul să producă mici molecule numite cetone. Cetonele sunt substanțe chimice care se formează atunci când corpul nu produce suficientă insulină și este nevoit să producă energie arzând din grăsimile stocate.

Cetonele sunt produse dacă consumați foarte puțini carbohidrați și cantități moderate de proteine. Cetonele sunt produse în ficat, din grăsimi. Acestea sunt apoi folosite drept combustibil în întregul corp, inclusiv în creier. 

Pe o dietă pe bază de ketogenă, întregul corp își schimbă alimentarea cu combustibil pentru a funcționa aproape în întregime pe grăsime.

Nivelul insulinei devine foarte scăzut, iar arderea grasimilor crește dramatic. (PM) 

O femeie care a avut probleme cu greutatea toată viaţa vorbeşte despre cum a reuşit să slăbească 40 de kilograme cu ajutorul dietei keto, scrie Dailymail.

Shannon Anderson, în vârstă de 26 de ani, din Noua Zeelandă, avea, în urmă cu doi ani, 115 kilograme.

Mamă a trei copii, aceasta a spus pentru FEMAIL că a încercat în mai multe rânduri să ţină o dietă, dar nu a funcţionat nimic, iar acest lucru i-a afectat încrederea în propria persoană.

Acesta a mărturist că se învinovăţea tot timpul pentru felul în care arăta şi a realizat că asta avea un efect asupra copiilor, în special asupra fiicei sale, care avea cinci ani atunci.

“Eram îngrijorată în legătură cu faptul că aş putea avea un impact negativ asupra fiicei mele, pentru că auzea că mă plângeam de felul în care arătam”, a explicat aceasta. “Încercam haine, mă uitam în oglindă şi îmi spuneam: << Nu pot să port asta, sunt prea grasă >>”, a mai spus Shannon.

Dorinţa da a fi un model pentru fiica ei, a ajutat-o să ducă o viaţă mai sănătoasă.

CITESTE CONTINUAREA PE JURNALUL.RO

Articole înrudite

 • Care este cea mai periculoasă dietă pentru sănătatea omului?

  Cercetătorii au descoperit care este cea mai periculoasă dietă pentru sănătatea omului şi ce efecte are aceasta asupra sănătăţii. Dieta ketogenică s-a dovedit a fi cea mai perisculoasă pentru că afectează grav sănătatea.

 • Diete minune care dau rezultate

  Fie că vrei să scazi în greutate sau doar să îți echilibrezi regimul alimentar, ți-am pregătit câteva diete-minune, care cu siguranță îți vor fi de ajutor și vor da rezultatele pe care le aștepți. Care sunt dietele:

 • Cele cinci județe românești care nu au intrat încă în UE

  Teleorman, Vaslui, Gorj, Mehedinţi şi Botoşani sunt judeţele unde numărul companiilor străine nu trece de 200, iar capitalul total investit abia dacă ajunge la 100 de milioane de euro, cam cât investiţia într-o firmă de componente auto mai măricică.

 • De ce îţi este mereu foame noaptea

  Este trecut de ora 23, te pui în pat, gata să aluneci în lumea viselor, însă o senzaţie subită de foame nu îţi prea permite să te relaxezi. ciocolată, biscuiţi, orice ar fi bun în momentul ăsta. Ți se pare cunoscut?

 • Românii, obligați să plătească asigurări care nu asigură nimic

  Până pe data de 20 iunie la Autoritatea de Supraveghere Financiară au fost înregistrate un numar de 4.333 petiţii, dintre care 150 de reclamaţii au vizat clasa asigurărilor de locuinţe.