-

Dieta ketogenică a ajutat o femeie să slăbească fără efort fizic

Dieta ketogenică este un plan alimentar cu conținut scăzut de carbohidrați, care transformă organismul într-o "mașină" de ardere a grăsimilor.


Ea are multe beneficii pentru pierderea în greutate, sănătate și performanță. Numele provine din faptul că dieta ajută corpul să producă mici molecule numite cetone. Cetonele sunt substanțe chimice care se formează atunci când corpul nu produce suficientă insulină și este nevoit să producă energie arzând din grăsimile stocate.

Cetonele sunt produse dacă consumați foarte puțini carbohidrați și cantități moderate de proteine. Cetonele sunt produse în ficat, din grăsimi. Acestea sunt apoi folosite drept combustibil în întregul corp, inclusiv în creier. 

Pe o dietă pe bază de ketogenă, întregul corp își schimbă alimentarea cu combustibil pentru a funcționa aproape în întregime pe grăsime.

Nivelul insulinei devine foarte scăzut, iar arderea grasimilor crește dramatic. (PM) 

O femeie care a avut probleme cu greutatea toată viaţa vorbeşte despre cum a reuşit să slăbească 40 de kilograme cu ajutorul dietei keto, scrie Dailymail.

Shannon Anderson, în vârstă de 26 de ani, din Noua Zeelandă, avea, în urmă cu doi ani, 115 kilograme.

Mamă a trei copii, aceasta a spus pentru FEMAIL că a încercat în mai multe rânduri să ţină o dietă, dar nu a funcţionat nimic, iar acest lucru i-a afectat încrederea în propria persoană.

Acesta a mărturist că se învinovăţea tot timpul pentru felul în care arăta şi a realizat că asta avea un efect asupra copiilor, în special asupra fiicei sale, care avea cinci ani atunci.

“Eram îngrijorată în legătură cu faptul că aş putea avea un impact negativ asupra fiicei mele, pentru că auzea că mă plângeam de felul în care arătam”, a explicat aceasta. “Încercam haine, mă uitam în oglindă şi îmi spuneam: << Nu pot să port asta, sunt prea grasă >>”, a mai spus Shannon.

Dorinţa da a fi un model pentru fiica ei, a ajutat-o să ducă o viaţă mai sănătoasă.

CITESTE CONTINUAREA PE JURNALUL.RO

Articole înrudite