-

8 motive să mănânci portocale zilnic

Chiar dacă sunt fructele cele mai consumate în sezonul rece, portocalele nu trebuie să-ți lipsească din dietă în niciun anotimp. Sunt surse excelente de vitamina C și alți antioxidanți, foarte buni pentru sănătate.

Iată care sunt principalele 8 beneficii pe care le au portocalele asupra sănătății:

1. Portocalele sunt sursă importantă de antioxidanți, compuși care mențin pielea sănătoasă și care previn afecțiunile cronice.

2. Portocalele conțin o cantitate mare de vitamina C. Această vitamină este foarte importantă pentru sistemul imunitar, deoarece îl întărește și previne afecțiunile atribuite acestuia.

3. Conțin și vitamina A, care este foarte bună pentru sănătatea ochilor.

4. Portocalele sunt cunoscute pentru faptul că îmbunătățesc activitatea celulelor creierului, deoarece sunt fructe care conțin acid folic și folat. De asemenea, este recomandat ca femeile însărcinate să mănânce în fiecare zi câte o portocală – previne stresul și îmbunătățește starea de spirit.

Află alte motive pentru care să mănânci zilnic portocale pe clickpentrufemei.ro.

Articole înrudite

 • Măști care-ți hidratează pielea

  Pielea are nevoie de îngrijire, iar cel mai bun mod prin care o poți face este incluzând în rutina de înfrumusețare măștile faciale. Există foarte multe rețete de măști care au utilizări diferite, însă în sezonul cald ne interesează cele care hidratează tegumentul.

 • Remedii naturale pentru vergeturi

  Deşi apar, în general, după sarcină, vergeturile pot să apară şi din cauza creşterii bruşte în greutate sau a stresului. Se găsesc în zona abdominală, dar pot apărea şi pe braţele superioare, coapse sau sâni.

 • Mască exfoliantă pentru buze

  La fel ca orice altă parte a corpului, buzele au nevoie de o îngrijire specială. În urma deshidratării, acestea se pot usca și pot crăpa, însă există multe moduri prin care frumusețea buzelor poate fi menținută.

 • Remedii naturale împotriva migrenei

  Migrena este durerea de cap de o intensitate crescută, care persistă, în general, mai mult de 48 de ore. Aceasta este însoțită foarte frecvent de simptome precum greața, amețeala, sensibilitate la lumină și la sunet.

 • 5 obiceiuri matinale care te mențin sănătoasă

  Odată ce vei începe să incluzi în rutina matinală anumite obiceiuri sănătoase, te vei bucura de beneficiile lor pe tot parcursul zilei.