-

8 motive să mănânci portocale zilnic

Chiar dacă sunt fructele cele mai consumate în sezonul rece, portocalele nu trebuie să-ți lipsească din dietă în niciun anotimp. Sunt surse excelente de vitamina C și alți antioxidanți, foarte buni pentru sănătate.

Iată care sunt principalele 8 beneficii pe care le au portocalele asupra sănătății:

1. Portocalele sunt sursă importantă de antioxidanți, compuși care mențin pielea sănătoasă și care previn afecțiunile cronice.

2. Portocalele conțin o cantitate mare de vitamina C. Această vitamină este foarte importantă pentru sistemul imunitar, deoarece îl întărește și previne afecțiunile atribuite acestuia.

3. Conțin și vitamina A, care este foarte bună pentru sănătatea ochilor.

4. Portocalele sunt cunoscute pentru faptul că îmbunătățesc activitatea celulelor creierului, deoarece sunt fructe care conțin acid folic și folat. De asemenea, este recomandat ca femeile însărcinate să mănânce în fiecare zi câte o portocală – previne stresul și îmbunătățește starea de spirit.

Află alte motive pentru care să mănânci zilnic portocale pe clickpentrufemei.ro.

Articole înrudite

 • Ce sunt, de fapt, petele roșii din gălbenușul de ou

  Le întâlnești adeseori atunci când spargi un ou și nu știi ce să faci, să îl mănânci sau nu? Iată ce reprezintă, de fapt, petele roşii din gălbenuşurile de ou. Tu știai?

 • Volbura, laxativ natural la îndemână

  O găsești atât de ușor, în zonele de câmpie și deal – pe terenuri agricole, prin pârloage și pe marginea drumurilor – din vară până toamna târziu. Are florile albe sau ușor roz, sub formă de pâlnie și fără miros.

 • Brusturele curăță organismul de toxine

  Brusturele, cunoscut și sub denumirea de captalan, are puternice proprietăți detoxifiante. Sub formă de ceai, pulbere sau tinctură, rădăcina de brusture poate fi un adjuvant în prevenirea cancerului și a diabetului.

 • Horoscop tibetan. Află cât de înțeleaptă este zodia ta

  Tibetanii consideră că există 12 înțelepciuni care se potrivesc fiecărei zodii, în parte. Fiecare dată a nașterii are o sarcină Karmică. Fie că vrem, fie că nu, trebuie să ducem această sarcină la final.

 • Macul de câmp, floarea vindecătoare

  Florile pictate în nuanțe sângerii invadează, în fiecare an, lanurile de grâu și câmpiile cu ierburi înalte. Puțini știu că aceste flori de câmp nu doar încântă privirea, ci aduc și numeroase beneficii sănătații.