-

8 motive să mănânci portocale zilnic

Chiar dacă sunt fructele cele mai consumate în sezonul rece, portocalele nu trebuie să-ți lipsească din dietă în niciun anotimp. Sunt surse excelente de vitamina C și alți antioxidanți, foarte buni pentru sănătate.

Iată care sunt principalele 8 beneficii pe care le au portocalele asupra sănătății:

1. Portocalele sunt sursă importantă de antioxidanți, compuși care mențin pielea sănătoasă și care previn afecțiunile cronice.

2. Portocalele conțin o cantitate mare de vitamina C. Această vitamină este foarte importantă pentru sistemul imunitar, deoarece îl întărește și previne afecțiunile atribuite acestuia.

3. Conțin și vitamina A, care este foarte bună pentru sănătatea ochilor.

4. Portocalele sunt cunoscute pentru faptul că îmbunătățesc activitatea celulelor creierului, deoarece sunt fructe care conțin acid folic și folat. De asemenea, este recomandat ca femeile însărcinate să mănânce în fiecare zi câte o portocală – previne stresul și îmbunătățește starea de spirit.

Află alte motive pentru care să mănânci zilnic portocale pe clickpentrufemei.ro.

Articole înrudite

 • 4 ceaiuri naturale care combat stresul

  Stresul se află pe primul loc în topul factorilor care provoacă neliniște și nervozitate, dar natura ne oferă plante medicinale, care, folosite sub formă de ceai reprezinta remedii eficiente pentru această problemă.

 • Ceaiul care reglează glicemia

  Originar din Africa de Sud, ceaiul rooibos este o băutură naturală care are nenumărate beneficii asupra sănătății. În timp ce localnicii au băut acest ceai de sute de ani, el a început să fie comercializat în 1904.

 • Topul alimentelor care scad colesterolul

  Colesterolul se găsește în fiecare celulă a corpului, jucând un rol esențial în realizarea multor procese importante pentru organism, cum ar fi menținerea integrității celulare sau reglarea vâscozității sângelui.

 • Remedii pentru durerile cauzate de pietrele la rinichi

  Dacă te trezești în toiul nopții din cauza senzației puternice de urinare, ca apoi să constați că a fost o alarmă falsă, lucru deloc plăcut, este foarte posibil să ai pietre la rinichi.

 • 4 motive să incluzi ciupercile în alimentație

  Pe lângă gustul bun pe care-l au, ciupercile sunt apreciate pentru calitățile lor nutritive excepționale, fiind considerate o sursă bună de proteine, recomandate în special vegetarienilor și persoanelor care țin post.