-

Filmările în biserici vor fi făcute doar cu acordul centrelor eparhiale

Noi regulamente pentru filmările efectuate în biserici. Acestea vor fi făcute doar cu acordul centrelor eparhiale şi numai pentru "evidenţierea patrimoniului liturgic şi arhitectural-istoric al bisericilor".

Aceleaşi condiţii vor fi aplicate şi în cazul transmiterii pe internet a slujbelor, a decis Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Decizia nu se referă la filmarea nunţilor şi botezurilor, au precizat reprezentanţii BOR.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat că decizia Sfântului Sinod de a permite filmările în biserici doar cu acordul centrelor eparhiale şi numai pentru „evidenţierea patrimoniului liturgic şi arhitectural-istoric” al acestora nu este una radicală.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Articole înrudite

 • O mini Eră Glaciară se apropie! "Ne aşteaptă 10 ani de iarnă"

  În 2030, Pământul va trece printr-un fel de Eră Glaciară, doarece activitatea solară va scădea cu până la 60%, susţin cercetătorii.

 • A băut apă rece pe timpul caniculei. Ce i s-a întâmplat

  Deși pare lucrul cel mai logic de făcut atunci când suntem expuși la o căldură foarte mare, nu este indicat să consumăm băuturi foarte reci.

 • Temperaturi de minus 98 de grade la suprafaţa Pământului!

  Temperatura în văile mici situate în apropiere de vârful platoului de gheaţă din Antarctica ar putea coborî până la aproape minus 100 de grade Celsius, doborând toate recordurile negative înregistrate anterior la suprafaţa Pământului, conform unui studiu recent.

 • Radiaţii emise de un sistem stelar gigantic se îndreaptă spre Pământ

  Un sistem stelar ce conţine doi sori gigantici trimite în spaţiu radiaţii cosmice, au informat cercetătorii de la NASA care au mai precizat că aceste radiaţii se îndreaptă spre Pământ, propulsate de vânturile intergalatice.

  Telescopul orbital al NASA a reuşit să identifice surse de energie ale unui sistem cu două stele aflat la 7.500 de ani -lumină de Pământ.

  Este deja cunoscut faptul că razele cu energii mai mari de 1 miliard de electroni-volți sunt pulverizate în sistemul nostru solar.

  Cu toate acestea, mișcarea neregulată a energiei și dimensiunile mari ale întinderii acesteia au făcut deja dificilă localizarea unor surse. Coliziunea vânturilor stelare în interiorul Eta Carinae, care este înconjurată de o nebuloasă de praf a fost confirmată acum ca fiind exemplu pentru modelele energetice din regiune.

   

  Citeste mai mult pe RTV.NET

 • România, pe ultimul loc în UE în domeniul inovării

  Suedia este, din nou, lider în domeniul inovării în UE, fiind urmată de Danemarca, Finlanda, Olanda, Marea Britanie şi Luxemburg, în timp ce România ocupă ultimul loc, arată datele din tabloul de bord european privind inovarea 2018, realizat de Comisia Europeană (CE).