-

Carnea roşie procesată vă poate îmbolnăvi de cancer!

Carnea prelucrată este, în general, considerată nesănătoasă. Consumul acesteia este legat de boli precum cancerul și bolile de inimă în numeroase studii.

Nu există nicio îndoială că carnea procesată conține multe substanțe chimice nocive care nu sunt prezente în mod natural în carnea proaspătă. Carnea roșie prelucrată este supusă unui tratament pentru îmbunătățirea duratei de conservare și / sau a gustului.

În ultimele decenii, consumul de carne roșie a crescut în mod global, în special în țările în curs de dezvoltare.

În același timp, au apărut dovezi tot mai multe că un consum ridicat de carne roșie, în special din carnea prelucrată, poate fi asociat cu un risc crescut de apariție a mai multor boli cronice majore și a mortalității premature.

Producția de carne roșie presupune o povară ecologică. Prin urmare, unele țări europene au integrat deja aceste două aspecte, sănătatea umană și "sănătatea planetară", în noile orientări dietetice și au recomandat limitarea consumului de carne roșie. (PM)

Peste 450 de mii de europeni se îmbolnăvesc anual de cancer colorectal, iar peste 230 de mii își pierd viața din cauza acestei afecțiuni, spun statisticile Organizației Mondiale a Sănătății. Specialiștii oncologi afirmă că această boală este una a omului modern, pentru că apare și pe fondul alimentației dezechilibrate, bogate în carne, lactate procesate și alimente cu aditivi.

“Cele mai periculoase sunt alimentele procesate din carne (sunt bogate în calorii și cresc și nivelul colesterolului), pâinea în cantitate mare și produsele de panificație. În plus, alimentația pe bază de lactate din prezent este de o calitate mai slabă, din cauza metodelor industriale. Procesul pasteurizării și utilizarea metodelor de sterilizare pot distruge atât microorganismele benefice, cât și pe cele dăunatoare.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Articole înrudite