-

Carnea roşie procesată vă poate îmbolnăvi de cancer!

Carnea prelucrată este, în general, considerată nesănătoasă. Consumul acesteia este legat de boli precum cancerul și bolile de inimă în numeroase studii.

Nu există nicio îndoială că carnea procesată conține multe substanțe chimice nocive care nu sunt prezente în mod natural în carnea proaspătă. Carnea roșie prelucrată este supusă unui tratament pentru îmbunătățirea duratei de conservare și / sau a gustului.

În ultimele decenii, consumul de carne roșie a crescut în mod global, în special în țările în curs de dezvoltare.

În același timp, au apărut dovezi tot mai multe că un consum ridicat de carne roșie, în special din carnea prelucrată, poate fi asociat cu un risc crescut de apariție a mai multor boli cronice majore și a mortalității premature.

Producția de carne roșie presupune o povară ecologică. Prin urmare, unele țări europene au integrat deja aceste două aspecte, sănătatea umană și "sănătatea planetară", în noile orientări dietetice și au recomandat limitarea consumului de carne roșie. (PM)

Peste 450 de mii de europeni se îmbolnăvesc anual de cancer colorectal, iar peste 230 de mii își pierd viața din cauza acestei afecțiuni, spun statisticile Organizației Mondiale a Sănătății. Specialiștii oncologi afirmă că această boală este una a omului modern, pentru că apare și pe fondul alimentației dezechilibrate, bogate în carne, lactate procesate și alimente cu aditivi.

“Cele mai periculoase sunt alimentele procesate din carne (sunt bogate în calorii și cresc și nivelul colesterolului), pâinea în cantitate mare și produsele de panificație. În plus, alimentația pe bază de lactate din prezent este de o calitate mai slabă, din cauza metodelor industriale. Procesul pasteurizării și utilizarea metodelor de sterilizare pot distruge atât microorganismele benefice, cât și pe cele dăunatoare.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Articole înrudite

 • O mini Eră Glaciară se apropie! "Ne aşteaptă 10 ani de iarnă"

  În 2030, Pământul va trece printr-un fel de Eră Glaciară, doarece activitatea solară va scădea cu până la 60%, susţin cercetătorii.

 • A băut apă rece pe timpul caniculei. Ce i s-a întâmplat

  Deși pare lucrul cel mai logic de făcut atunci când suntem expuși la o căldură foarte mare, nu este indicat să consumăm băuturi foarte reci.

 • O plantă deosebită: lămâiul

  Lămâiul este o plantă care ocupă un loc aparte în lumea vegetală. Nu doar că este foarte decorativ, pe terasă sau în casă, horticultorii dezvoltând numeroase soiuri de lămâi, cu fructe și frunze de forme diferite, ci este și foarte util din punct de vedere nutrițional și al sănătății. Originea lămâiului nu este cunoscută, cu toate că se consideră că lămâile au fost cultivate pentru prima dată în regiunea Assam din nordul Indiei, în Burma și în China. Lămâile au ajuns în Europa prin sudul Italiei deja din secolul al II-lea, pe vremea romanilor. În jurul anilor 700, ele au fost introduse în Persia, apoi în Irak și în Egipt.
  Citește continuarea AICI

 • Ce nu trebuie să facem dimineața!

  Specialiștii Universității Pennsylvania recomandă tuturor locuitorilor planetei să se dea jos din pat punând pe podea piciorul care trebuie.

 • De ce îţi este mereu foame noaptea

  Este trecut de ora 23, te pui în pat, gata să aluneci în lumea viselor, însă o senzaţie subită de foame nu îţi prea permite să te relaxezi. ciocolată, biscuiţi, orice ar fi bun în momentul ăsta. Ți se pare cunoscut?