-

Greșeli frecvente care te împiedică să slăbești

Mergi frecvent la sală, ai un stil de viata sănătos ce include un regim alimentar corect și totuși nu vezi cum acul de la cântar scade ? Atunci sigur ai tendința de a face cel puțin una dintre greșelile de mai jos.

Din păcate, imediat cum ai facut o schimbare atât în stilul alimentar cât și în ceea ce privește mișcarea, organismul reacționează întotdeauna pozitiv și astfel vei putea observa și primele rezultate, dar după un scurt timp organismul începe să se obișnuiască cu nnoile reguli. În felul acesta metabolismul începe să fie mai lent și astfel ajunge să ardă mai puține calorii.

Pentru a scăpa de surplusul de kilograme organismul tău are nevoie de un metabolism rapid, iar pentru asta trebuie să eviți greșelile expuse mai jos:

Nu combini antrenamentele

Primul pas pentru a activa metabolismul pe lângă alimentație este antrenamentul cardio. Sănătos și eficient doar dacă îl alternezi și cu altfel de antrenament, astfel încât să ai parte de slăbire, tonifiere dar și de relaxare. Motiv în plus să treci și pe la clasele de pilates, yoga, fitness sau chiar înot, de ce nu.

Tonifierea este necesară pentru a nu scăderea ăn masă musculară și astfel organismul să ardă din rezervele sale de grăsime.

Ține cont de faptul că stresul și lipsa somnului sunt cei mai mari inamici astfel că relaxare este obligatorie dacă vrei rezultate frumoase, sănătoase și durabile.

 

Articole înrudite

 • Hepatita C nu atacă doar ficatul!

  Infecția cu virusul hepatitic C afectează nu numai ficatul. Hepatita este o boală infecțioasă, transmisibilă, al cărui virus afectează și alte organe, de aceea este foarte important să știm care pot fi complicațiile.

 • Oregano, bun pentru răceală

  Oregano nu este un simplu condiment, ci poate fi folosit și ca remediu natural. Frunzele sale conțin uleiuri volatile cu proprietăți tonifiante, carminative, diuretice, expectorante, antibacteriene și antioxidante.

 • Cum să previi insomnia după antrenamentele de seară

  Sportul în general te ajută să capeți mai multă încredere în tine și să ai mai multă energie. Dacă totuși nu reușești să ajungi la sală decât seara după serviciu, află cum poți să previi insomnia de după antrenament.

 • Dezavantajele dietei cu apă

  Din ce în ce tot mai populară, dieta cu apă are și o serie de dezavantaje de care este recomandat să ții cont.

 • Semne posibile ale hipertensiunii

  Se spune că hipertensiunea nu doare... totusi, lucrurile nu stau chiar asa. Există câteva semne pe care organismul ni le dă când tensiunea arterială se menține la un nivel crescut, pe care trebuie să le luăm în serios.