-

Greșeli frecvente care te împiedică să slăbești

Mergi frecvent la sală, ai un stil de viata sănătos ce include un regim alimentar corect și totuși nu vezi cum acul de la cântar scade ? Atunci sigur ai tendința de a face cel puțin una dintre greșelile de mai jos.

Din păcate, imediat cum ai facut o schimbare atât în stilul alimentar cât și în ceea ce privește mișcarea, organismul reacționează întotdeauna pozitiv și astfel vei putea observa și primele rezultate, dar după un scurt timp organismul începe să se obișnuiască cu nnoile reguli. În felul acesta metabolismul începe să fie mai lent și astfel ajunge să ardă mai puține calorii.

Pentru a scăpa de surplusul de kilograme organismul tău are nevoie de un metabolism rapid, iar pentru asta trebuie să eviți greșelile expuse mai jos:

Nu combini antrenamentele

Primul pas pentru a activa metabolismul pe lângă alimentație este antrenamentul cardio. Sănătos și eficient doar dacă îl alternezi și cu altfel de antrenament, astfel încât să ai parte de slăbire, tonifiere dar și de relaxare. Motiv în plus să treci și pe la clasele de pilates, yoga, fitness sau chiar înot, de ce nu.

Tonifierea este necesară pentru a nu scăderea ăn masă musculară și astfel organismul să ardă din rezervele sale de grăsime.

Ține cont de faptul că stresul și lipsa somnului sunt cei mai mari inamici astfel că relaxare este obligatorie dacă vrei rezultate frumoase, sănătoase și durabile.

 

Articole înrudite

 • Ce fructe sunt potrivite pentru diabetici

  Caracterizat printr-un exces de zahăr în sânge, diabetul poate apărea din cauza unor factori genetici sau a unui stil de viață nesănătos. O dietă adecvată este esențială pentru prevenirea și controlul evoluției bolii.

 • 5 greșeli care te împiedică să ai un abdomen plat

  Visezi la o talie subțire și un abomen de invidiat? Dacă ții deja dietă, dar nu reușești să slăbești și nu știi unde greșești, este posibil să găsești cauza în cele ce urmează!

 • Cu cireșe negre îți reduci colesterolul

  Chiar dacă cireșele amare sunt un pic mai mici decât cele roșii și au un gust un pic acrișor, acestea conțin peste 70% apă, complexul vitaminic B, mai ales B1, B2 și B6, dar și o cantitate foarte mare de vitamine.

 • Cum îți afectează sănătatea aerul condiționat folosit incorect

  Aerul condiţionat poate fi răspunzător pentru o serie întreagă de probleme de sănătate sau le poate agrava pe unele deja existente dacă nu-l utilizezi corect. De aceea este foarte important să ştim cum îl folosim.

 • Întrebări despre colicile biliare

  Mai mult decât o durere obișnuită, colicile biliare sunt produse de prezența calculilor la acest nivel. Acestea sunt dureri puternice resimțite sub coaste, în partea dreaptă si se pot propaga spre umărul drept.