-

Ierburi aromatice pentru slăbit

Ierburile aromatice au fost folosite încă din timpuri străvechi pentru proprietățile lor antibacteriene, antifungice și antiinflamatoare. Acestea erau utilizate în scopuri medicinale, pentru a trata diverse afecțiuni.

Ierburile aromatice pot fi consumate sub orice formă, deoarece ele nu au efecte negative. De fapt, există câteva ierburi aromatice care nu ar trebui să-ți lipsească din dietă, și anume:

Pătrunjelul

Pătrunjelul este foarte bun pentru combaterea durerii cauzate de rinichi, prevenind în același timp constipația și respirația urât mirositoare. Poți include pătrujelul în orice rețetă de mâncare - chiar și în omletă, orez, ciorbă.

Oregano

Această plantă aromatică este foarte bună pentru ameliorarea crampelor menstruale și durerii abdominale. În plus, este foarte bună pentru curățarea mucusului. Oregano poate fi folosit ușor în dressing-urile pentru salate. Nu uita că trebuie să-l adaugi la final - vei menține astfel toate proprietățile și substanțele nutritive pe care le conține.

Află ce alte ierburi aromatice te ajută să slăbești pe clickpentrufemei.ro.

Articole înrudite

 • Ceaiul care elimină toxinele din organism

  Ceaiul de lămâie reprezintă cea mai bună opțiune pentru sănătatea ta. Este ușor de preparat, oferă numeroase beneficii: este renumit pentru efectul detoxifiant pe care-l are și, de asemenea, te umple de energie.

 • 5 alimente sănătoase care cresc riscul de îmbolnăvire

  Am ajuns să cumpărăm tot mai des alimente pe a căror etichetă scrie ”bio” (sănătos), însă multe dintre ele nu sunt atât de sănătoase pe cât par, pentru că pot avea efecte secundare, crescând riscul de îmbolnăvire.

 • Boli pe care le poate anunța mâncărimea pielii

  Multe afecțiuni pot avea simptome la care nici nu te gândești. Se spune despre ele că sunt minore, însă ar trebui să se acorde mai multă atenție schimbărilor care au loc la nivelul corpului, inclusiv mâncărimea pielii.

 • Sucul de pepene roșu combate retenția de lichide

  Pepenele roșu este un fruct cu adevărat răcoritor, bogat în fibre si intr-o cantitate mare de apă, fiind excelent pentru zilele călduroase. În afară de fructul în sine, sucul de pepene roșu combate retenția de lichide.

 • Leacuri rapide cu oțet de mere

  Folosit cu precădere în bucătărie, oțetul de mere este un leac din bătrâni, eficient în multe afecțiuni. Are proprietăţi antitermice, antiseptice şi antiinflamatoare şi este o sursă bogată de vitamine și minerale.