-

Dr Diroescu: În ce ordine se folosesc periajul și ața dentară?

Motivul pentru care efectuăm periajul sau folosim ața dentară este îndepărtarea plăcii bacteriene din cavitatea orală, rezultatul fiind o igienă impecabilă. Mulți ne intrebăm... în ce constă o igienă impecabilă?

Astfel că am stat de vorbă cu medicul stomatolog specialist în implantologie Alexandra Diroescu, despre cât de importantă este igiena dentară și care este ordinea corectă de folosire a aței dentare și a apei de gură.

Ce este placa bacteriană?

Placa bacteriană este formată din resturi alimentare descompuse și bacterii ce populează cavitatea nostră orală. Dacă se depune la nivelul dinților sau gingiilor creează carii sau sângerare gingivală și boală parodontală.

Este important de menționat că placa rămasă pe dinți mai mult de 24 de ore se populează cu bacterii generatoare de probleme. De aceea este crucial să distrugem aceste colonii măcar o dată pe zi.

Bacteriile problematice se strecoară în spațiile înguste de la baza dinților și între dinți. Ele sunt îndepărtate prin periaj corect cu o pastă bogată în fluor și folosind ața dentară și apa de gură.

Ce recomandați pacienților, ața dentară sau apa de gură?

Folosirea zilnică a aței dentare o recomand tuturor pacienților mei prin prisma experienței în ceea ce privește cariile interdentare și sângerarea gingivală. Interdentar poate însemna între doi dinți naturali, între un dinte natural și o lucrare sau între două lucrări.

Cariile interdentare pot să apară pe suprafețele de contact sau la întâlnirea dintre rădăcină și lucrare. Indiferent unde apare este dificil de observat în fazele incipiente, evoluează și necesită intervenție amplă ulterior.

Află cum se întreține corespunzător sănătatea orală AICI

Articole înrudite

 • Semne că trebuie să reduci consumul de carne

  Consumul de carne a iscat destule controverse de-a lungul anilor, astfel că astăzi avem o diversitate de planuri dietetice cu sau fără carne.

 • Hepatita C nu atacă doar ficatul!

  Infecția cu virusul hepatitic C afectează nu numai ficatul. Hepatita este o boală infecțioasă, transmisibilă, al cărui virus afectează și alte organe, de aceea este foarte important să știm care pot fi complicațiile.

 • Oregano, bun pentru răceală

  Oregano nu este un simplu condiment, ci poate fi folosit și ca remediu natural. Frunzele sale conțin uleiuri volatile cu proprietăți tonifiante, carminative, diuretice, expectorante, antibacteriene și antioxidante.

 • Cum să previi insomnia după antrenamentele de seară

  Sportul în general te ajută să capeți mai multă încredere în tine și să ai mai multă energie. Dacă totuși nu reușești să ajungi la sală decât seara după serviciu, află cum poți să previi insomnia de după antrenament.

 • Dezavantajele dietei cu apă

  Din ce în ce tot mai populară, dieta cu apă are și o serie de dezavantaje de care este recomandat să ții cont.