-

Beneficii impresionante: Încercați acest ceai unic

Ceapa a reînceput să fie folosită pentru probleme de sănătate din ce în ce mai mult, pe măsură ce oamenii se îndepărtează de produsele farmaceutice și caută remedii naturale. Ceaiul de ceapă oferă beneficii imense!

Totodată, are efecte secundare puține. Chiar și oamenii de știință iau în considerare posibilitățile pe care le poate oferi această legumă.

Studiile indică faptul că ceapa are proprietăți antifungice, antibacteriene și antioxidante. Stimulează sistemul imunitar, iar cercetările sugerează un posibil tratament împotriva cancerului de colon, stomac și ficat.

De asemenea, este folosit pentru scăderea tensiunii arteriale.

În afară de calitățile medicinale ale cepei, una dintre beneficiile neașteptate include vitaminele din această legumă.

Acestea includ vitamina B1 și B6, acidul folic, crom, calciu, vitamina C și vitamina K. Acesta este motivul pentru care ceapa poate ajuta la stimularea sistemului imunitar și la îndepărtarea răcelilor!

În plus, ceapa a devenit un agent de detoxifiere popular, deoarece poate ajuta la îndepărtarea metalelor absorbite, cum ar fi mercurul, din corpul nostru.

Aminoacizii din ceapa aderă la aceste metale și în principiu le îndepărtează din sistemul nostru într-un mod natural. (PM)

Ceaiul de ceapa (indiferent de culoarea legumei) are o multime de proprietati medicinale. In afara de mirosul specific, gustul unui ceai de ceapa difera in functie de de tipul legumei folosite (rosie, galbena, alba etc). 

Istorie si origini

Ceapa este cultivata si folosita inca din antichitate. Ceaiul de ceapa salbatica era folosit de mamele din tribul Blackfeet pentru a transfera proprietatile sale benefice catre bebelusii lor. In schimb, tribul Cheyenne folosea ceaiul de ceapa pentru reduce durerile cauzate de bubele din cap.

Beneficii pentru sanatate

Substantele fitochimice din ceaiul de ceapa precum disulfidele, trisulfidele, cepaene si vinil-ditiina cresc eficacitatea vitaminei C in lupta impotriva toxinelor periculoase din organism. In plus, aminoacizii ajuta la eliminarea metalelor grele din corp, ceea ce inseamna ca sustin detoxifierea.

Sanatatea inimii

Tiosulfinatele din ceaiul de ceapa impiedica celulele rosii sa formeze cheaguri de sange, ceea ce inseamna reducerea riscului de blocare a unui vas de sange, care este una din cauzele principale ale afectiunilor inimii. Dialil disulfidul din ceapa poate reduce nivelul colesterolului si al trigliceridelor, adica scade riscul de boli cardiovasculare.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Articole înrudite