-

Ai glicemie mare? Iată alimentele de care ai nevoie

E bine să fii atentă cu cantitatea de zahăr pe care o consumi zilnic, chiar dacă nu ai diabet. Introdu în meniu alimente cu indice glicemic scăzut, care se digeră mai lent și care nu îți cresc glicemia.

Carbohidrați simpli și complecși

Alimenele care conțin carbohidrați simpli au indice glicemic mai mare ca acelea care au în compoziție carbohidrați complecși. Aceștia din urmă se descompun mai lent prin digestie și dau sațietate pe termen lung.

Carbohidrații simpli ard rapid și dau energie pe moment, dar apoi apare iarăși nevoia de dulce. Reține că două alimente cu același aport energetic (număr de calorii) poate avea indici glicemici diferiți. Cu cât indicele glicemic e mai mic, cu atăt mai mic este impactul pe care îl are acel aliment asupra zahărului din sângele tău.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Articole înrudite