-

Cum să ne alimentăm corect în post

Deși foarte multe persoane folosesc pretexul că țin post pentru a scăpa de surplusul de kilograme, nu întotdeauna această regulă este valabilă.

Deși postul alimentar are un aport sănătos asupra corpului trebuie să ții cont de faptul că deși ai renunțat la produsele lactate și la carne, trebuie totuși să ai grijă la cantitatea consumată.

Pe de altă parte, există și categoria de oameni care evită cu desăvârșire postul, considerând că este foarte greu să te abați de la obiceiurile culinare și să îți restricționezi poftele pe parcursul unei perioade.

Postul are atât puncte forte cât și slabe și asta deoarece, dacă imediat după post revii brusc la alimentele nesănătoase, consecințele pot fi dramatice atât asupra corpului tău cât și asupra sănătății tale.

Postul are rol de detoxifiant

Renunțând la alimentele de origine animală îi vei permite organismului să elimine mai ușor toxinele acumulate și să funcționeze mai bine. Consumând produse vegetale precum legume din plin veio observa că în scurt timp se va vedea inclusiv pe cântar diferența.

Important este să te menții sănătos și să ai grijă de corpul tău printr-o alimentație echilibrată și corectă, nu să te înfometezi deoarece la final când vei reveni la obiceiurile tale șocul va fi foarte mare și vei recăpata ceea ce ai pierdut în timpul postului.

Acordă-ți măcar o săptămână pe lună în care să îi dai o pauză organismului tău și să consumi cât mai multe alimente sănătoase.

Află mai multe despre alimentația din timpul postului AICI

Articole înrudite