-

Modurile nebănuite în care ardeii iuți vă ajută să fiți sănătoși

Există nenumărate moduri de a descrie aromele de ardei iute și nenumărate moduri de a le încorpora în dieta ta. Indiferent cum vreți sa îi folosiți, există beneficii semnificative pentru sănătate pentru a mânca ardei iuți.

Cercetarile au legat consumul de ardei iute cu reducerea tensiunii arteriale și a colesterolului. Ardeii chilii conțin pigmenți roșii și portocalii numiți carotenoizi care se crede că protejează împotriva cancerului.

Consumul de ardei iute ar putea, de asemenea, ajuta la reducerea durerii.

În plus, s-a constatat că consumul de ardei iute scade apetitul și crește metabolismul. Capsaicina, alcaloidul responsabil pentru aroma picantă în ardei iute, poate oferi beneficii în tratamentul anumitor boli. 

Ardeii care conțin capsaicină includ soiurile jalapenos, habaneros, cayenne, serrano și chiar ardeii grași.

Consumul de ardei din familia capsaicinei vă poate ajuta, deoarece aceastea joacă un rol în sănătatea digestivă, sănătatea cardiovasculară și în prevenirea cancerului pe termen lung. (PM)

Este normal ca mâncarea picantă să te facă să transpiri, să-ți curgă nasul și să te facă să simți că îți ia gura foc. Însă, consumul de ardei cu adevărat picanți poate duce la probleme de sănătate? Întrebarea are sens, cu atât mai mult cu cât provocările cu ardei iuți continuă să fie populare, scrie Health.

Vedete precum Kelly Clarkson și Shaquille O’Neal au fost filmate în timp ce mâncau alimente picante sub formă de provocări, ceea ce a dus la încercarea de a ridica gradul de conștientizare în privința bolilor neurodigestive la care ne expunem.

Nutriționista Wendy Bazilian a oferit răspunsuri celor de la Health.

CITESTE CONTINUAREA PE JURNALUL.RO

Articole înrudite