-

Ceaiuri care-ți șterg anii de pe chip

Antioxidanții din compoziția anumitor plante protejează organismul și pielea împotriva efectelor negative ale stresului oxidativ. Cu alte cuvinte, acestea reușesc în mod eficient sa amâne procesele de îmbătrânire.

Ceaiul Rooibos, cât 22 de fructe

Numit și ceai roșu, are efect energizant. Din frunzele ușor fermentate se prepară un ceai de culoare roșiatică. Planta conține substanțe cu rol antioxidant, în special polifenoli. Acţiunea acestora echivalează cu consumul a 22 de fructe şi legume, printre care citrice, broccoli şi morcovi. Folosește o linguriță de ceai la o cană cu apă fierbinte.

 Ceai verde cu iasomie, efect anticancer

Ceaiul verde se află în topul băuturilor cu efect antioxidant. Cel semifermentat, Oolong, este considerat ca având cele mai bune proprietăți antioxidante. Ceaiul verde cu iasomie, sub formă de perluțe, este un excelent remediu antiîmbătrânire, având și proprietăți anticancer. E bine să știi că temperatura și timpul de infuzare influențează conținutul în antioxidanți al ceaiului. Cel verde se lasă la temperaturi cuprinse între 50 și 80 grade Celsius, timpul ideal de infuzare fiind de 2 minute.

Descoperă alte ceaiuri care îți șterg anii de pe chip pe clickpentrufemei.ro.

Articole înrudite