-

Motivele apariției pietrelor la rinichi. Cum ne protejăm?

Știați că una din zece persoane va avea probleme cu pietrele la rinichi în timpul vieții? Studii recente au arătat că problemele de sănătate de acest gen sunt în creștere.

Pietrele la rinichi sunt mase mici de săruri și minerale care se formează în interiorul rinichilor și pot călători în jos în tractul urinar. Multe pietre la rinichi sunt nedureroase până când se deplasează din rinichi, în ureter și în vezică.

În funcție de dimensiunea pietrei, mișcarea prin tractul urinar poate provoca dureri severe cu debut brusc. Persoanele care au pietre la rinichi descriu adesea durerea ca fiind chinuitoare.

Spatele inferior, abdomenul și părțile laterale sunt locuri frecvente de durere și crampe. Cei care au pietre la rinichi pot vedea sânge în urină. Febra și frisoanele sunt prezente atunci când există o infecție. Solicitați un tratament medical prompt în cazul acestor simptome.

Pietrele la rinichi pot crește până la dimensiunea unei mingi de golf, menținând în același timp o structură ascuțită, cristalină.

De asemenea, pietrele pot fi mici și pot trece neobservate prin tractul urinar, dar pot provoca și dureri extreme când părăsesc corpul. (PM)

Oamenii de stiinta americani au intocmit lista cu produse alimentare care determina aparitia pietrelor la rinichi. Iar unul dintre cele mai periculoase ingredinte pare sa fie cafeaua.

Cu cat mai multi oameni consuma cafea, cu atat creste numarul persoanelor care, dupa un timp, se plang de pietre la rinichi.

In opinia cercetatorilor americani, aceasta bautura poate accelera de cateva ori ritmul de lucru al acestui organ, antrenand degradarea lui rapida.

Citeste continuarea pe jurnalul.ro

Articole înrudite