-

Cu ce trebuie combinat ovăzul pentru un mic dejun sănătos

Ovăzul face parte din categoria cerealelor ce nu ar trebui să îți lipsească din alimentație. Acesta contribuie în mod semnificativ la buna funcționare a digestiei și menține pentru mult timp senzația de sațietate.

Chiar dacă este post și ești obisnuit să consumi cerealele printre care și ovăzul doar cu lapte, să știi că poți să le combini cu absolut orice de la suc de fructe până la pastă de legume.
Important este ca ovăzul să nu lipsească din alimentația ta și să îl consumi împreună cu semințele Chia, ambele având o cantitate foarte mare de nutrimenți benefici organismului uman.
În plus, ține cont de faptul că prima masă a zilei trebuie să fie cea mai consistentă astfel încât să îți menții energia pe tot parcursul zilei și să îți poți duce la bun sfârșit toate angajamentele zilei în curs.

Ovăzul reduce colesterolul

Îți dorești să scapi de câteva kilograme bune și nu vrei neaparat să îți petreci prea mult timp la sală? Ei bine, secretul sucesului tău stă 90% în dietă și doar 10% în mișcare, iar ovăzul având un conținut bun de beta-caroten și fiind o fibră solubilă te va ajuta să controlezi nivelul de zahăr din sânge. Astfel probleme precum colesterolul mărit se va rezolva prin consumul periodic de ovăz, și totodată va avea grijă de silueta ta.

Află cu ce tip de semințe să amesteci ovăzul AICI

Articole înrudite