-

Beneficiile uleiului de pește asupra sănătății

În ultimii ani, uleiul de pește a câștigat din ce în ce mai multă popularitate. Motivul pentru care este atât de apreciat se datorează cantității mari de Omega-3 și efectelor sale pozitive asupra sănătății.

Recomandarea față de uleiul de pește este să nu fie consumat în cantități excesive. De fapt, o porție de trei grame pe zi este o doză mai mult decât suficientă. În schimb, excesul poate provoca stare de greață și de amețeală.

Principala formă de ulei de pește este în capsule, care conțin exact valoarea zilnică recomandată. În plus, prin faptul că este un produs extras din pește, uleiul poate fi obținut și dintr-o dietă bogată în pește, în cazul în care nu dorești să incluzi capsulele în alimentație. Printre acestea se numără: somonul, stridiile, tonul, sardinele.
Printre principalele beneficii pe care le are uleiul de pește asupra sănătății se numără:
Este bun pentru sănătatea inimii

Uleiul de pește ajută la prevenirea bolilor cardiace, a artritei și a unor tipuri de cancer. Merită să subliniem că diferite studii (recente) au arătat că, deși ajută inima, cele mai bune rezultate sunt obținute din consumul de pește. Cu toate acestea, uleiul de pește este mult mai eficient pentru că previne afecțiunile care afectează arterele, precum și reducerea riscului de atac de cord.

Descoperă alte beneficii ale uleiului de pește pe clickpentrufemei.ro.

Articole înrudite