-

Aceste simptome anunță problemele incipiente ale fierei

Deși este un organ mic fierea (bila) împarte spațiul din cavitatea abdominală cu ficatul și pancreasul și are ca sarcină depozitarea bilei și eliberarea ei în organism, facilitând procesul de digerare a grăsimilor.

Organismul uman este extrem de complex și de greu de descifrat uneori. Astfel că un organ atât de mic cum este fierea, atunci când activitatea sa este dată peste cap poate perturba întregul organism.

Aceste modificări ce apar la nivelul ei se petrece de cele mai multe ori prin formarea de pietre biliare, iar o alimentație bogată în grăsimi, consumul exagerat de alcool contribuie din plin la perturbarea activității sale.

Cu cât este mai mare cantitatea de grăsimi în organism cu atât mai mari sunt șansele pentru a se forma cristale ce ulterior se pot transforma în pietre.

Când apar pietrele biliare?

De principiu femeile sunt mult mai expuse la apariția pietrelor biliare deoarece ele se confirmă adesea cu probleme hormonale ce predispune la fluctuații de greutate, dar și din cauza administrării diferitelor metode contraceptive. Fluctuațiile hormonilor sexuali pot declanșa adesea o creștere a producției de calculi biliari.

Afecțiune silențioasă

De cele mai multe ori, odată apăruți acești caliculi biliari nu este necesară și semnalare simptomelor aferente, motiv pentru care este considerată ca fiind o afecțiune silențioasă.

Află cum se manifestă problemele cu fierea AICI

Articole înrudite