-

Fasolea roșie, sursă bogată de proteine

Fasolea, indiferent de culoare, este o legumă foarte sănătosă și extrem de bogată în substanțe nutritive. Însă fasolea roșie este recomandată pentru consum datorită conținutului său ridicat de fibre și antioxidanți.

Iată de ce este bine să mănânci fasole roșie măcar o dată sau de două ori pe săptămână:

Previne și ține sub control diabetul

Studiile recente arată că fasolea roșie este foarte bună pentru menținerea sub control a nivelului de zahăr din sânge. În plus, indicele scăzut pe care-l are fasolea roșie previne riscul de diabet. Așadar, include fasolea roșie în alimentație măcar o dată de săptămână.

Reduce nivelul de colesterol rău

Boabele de fasole pot contribui, de asemenea, la reducerea colesterolului. Un studiu recent a arătat că prin consumul de fasole roșie cel puțin o dată pe lună poate reduce nivelul colesterolului LDL. Boabele de fasole conțin un procent mare de conținut solubil care este folosit pentru a crește producția de suc biliar.

Află alte beneficii ale consumului de fasole pe clickpentrufemei.ro.

Articole înrudite