-

Plăcintă cu cartofi

Cartoful este un ingredient-minune în bucătărie cu care poţi face multe trucuri. Cu un cartofi poţi chiar să dregi şi maioneza care s-a tăiat. Cum? Foarte simplu! Pisează un cartof mic şi fiert care va drege şi va da volum maionezei dacă îl adaugi treptat.

Ingrediente (4 porţii):

5 cartofi
5 ouă
200 ml smântână groasă
4 linguri telemea de oi rasă
2 linguri făină
4 linguri unt
sare

Află cum se prepară plăcinta cu cartofi pe clickpoftabuna.ro.

Articole înrudite

  • Peste 300 de cultivatori de cartof au participat la Conferinţa Naţională a Cartofului

    Cea de-a VI-a ediţie a Conferinţei Naţionale a Cartofului organizată la Poiana Braşov de către Centrul pentru Management Agricol, Federaţia Naţională Cartoful (FNCR) şi Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Cartof din Braşov (INCDCSZ), a reunit peste 300 dintre cei mai performaţi cultivatori de cartof din România, alături de reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, experţi şi specialişti din domeniul culturilor de cartof, pentru o analiză obiectivă a celor mai noi tendinţele din piaţa cartofului la nivel naţional şi european, a tehnologiilor inovatoare, cât şi a celor mai recente cercetări ştiinţifice.

  • Ciorbe de sarmale și de ardei umpluți

    Ardei umpluți și sarmale se consumă în toate zonele țării. Ambele preparate au nenumărate variante: numim generic ardei umpluți o sumedenie de legume umplute, așa cum și sarmalele au nenumărate compoziții și învelișuri vegetale. Ambele au variante de post, mai ales pe bază de orez și ciuperci, dar lista ingredientelor folosite continuă cu o inepuizabilă inventivitate.

  • Supele clasice franțuzești (reţeta Kerei Caliţa)

    Cea mai lesnicioasă și economicoasă metodă de a prepara carnea, peștele sau legumele a fost dintotdeauna fierberea acestora dimpreună cu tot ce se găsea la îndemână: cu ierburi de gust, cu frunze plăcut mirositoare sau chiar cu buruieni zdravene, cu felurite arome și orice mirodenii sau coloniale aduse de corăbierii puși pe pricopseală.

  • Supă de ceapă ca-n Montmartre (reţeta Kerei Caliţa)

    Cartierul parizian de lângă basilica Sacre Coeur este, poate, cel mai încărcat cu povești romantice din Orașul Lumină. Asta și fiindcă aici a fost locul favorit al pictorilor francezi din a doua jumătate a veacului XIX și nu numai, eroi nu doar ai saloanelor de artă ci și ai chefurilor monstruoase din Montmartre.

  • A mâncat timp de un an doar cartofi şi a slăbit 53 de kilograme!

    Australianul Andrew Flinders Taylor s-a hotărât să slăbească şi timp de un an a mâncat, în diverse feluri, doar cartofi.