-

Rodia, un super-aliment cu puternice proprietăți anti-oxidante și anti-virale

Rodiile sunt încărcate cu substanțe nutritive necesare unei sănătăți optime. Beneficiile aduse sănătății sunt destul de impresionante. Ca, de exemplu, diferiți antioxidanți protejează inima și previne cancerul.

Consumul de rodii poate ajuta la întârzierea semnelor de îmbătrânire.  De asemenea, acești antioxidanți se "luptă" cu inflamația pielii și sunt un excelent tratament pentru acnee și petele ochilor.

Dar, beneficiile pentru sănătate ale rodiilor sunt nenumărate. Au proprietăți anti-oxidante, anti-virale și anti-tumorale și se spune că sunt o sursă bună de vitamine, în special de vitamina A, vitamina C și vitamina E, precum și de acid folic.

Rodiile sunt considerate printre cele mai sănătoase fructe de pe pământ. Ele conțin o serie de compuși benefici, de neegalat de alte alimente.

Multe studii au arătat că acestea au beneficii incredibile pentru corpul tău, și pot reduce riscul de a dezvolta mai multe boli. (PM)

Beneficiile pentru sănătate ale rodiilor sunt nenumărate și sunt extrem de delicioase.

Rodiile au proprietăți anti-oxidante, anti-virale și anti-tumorale și se spune că sunt o sursă bună de vitamine, în special de vitamina A, vitamina C și vitamina E, precum și de acid folic. (PM)

In ultima perioadă, majoritatea specialiștilor în nutriție recomandă sucurile verzi proaspete, pline de nutrienți și vitamine. Însă, pentru a fi sănătos, sucul nu trebuie să fie neapărat verde, cu mult spanac, sau frunze verzi. De mii de ani, avem la îndemână un fruct folosit încă din antichitate pe post de medicament: rodia.

Sucul de rodie are nenumărate proprietăți benefice pentru sănătate, printre care se numără prevenția cancerului, întărirea imunității și a fertilității.

1. Conține antioxidanți. Semințele de rodie îți iau culoarea roșu intens de la polifenoli, niște substanțe cu rol antioxidant, astfel că sucul de rodie conține mai mulți antioxidanți decât multe alte sucuri. Are de trei ori mai mulți antioxidanți dect vinul rou și ceaiul verde.

Antioxidanții înlătură radicalii liberi, protejează celulele și reduc înflamația.

2. Conține vitamina C. Sucul de la o singură rodie are aproape jumătate din doza recomandată zilnic de vitamina C. Cel mai bine este să beți suc natural, nu din comerț, pentru că atunci când e procesat, vitamina C se pierde.

Citeste continuarea pe jurnalul.ro

Articole înrudite