-

Top 5 alimente care detoxifică organismul

Din când în când, simțim nevoia să luăm o pauză de la alimentația pe care o avem în fiecare zi și pentru câteva zile, să mâncăm numai fructe și legume, în special pe cele care au un puternic efect detoxifiant.

Toxinele trebuie eliminate din organism, pentru că ele pot declanșa mai multe probleme de sănătate, iar alimentația este principala modalitate prin care o putem face.

Topul alimentelor care detoxifică organismul este:

Grepfrut

Grefrutul trebuie să fie o parte esenţială a micului dejun. Sub formă de fruct sau suc, grepfrutul conţine substanţe nutritive care pot curăţa sistemul digestiv, sistemul circulator şi chiar ficatul, în special datorită vitaminei C şi antioxidanţilor. Aşadar, include grepfrutul în alimentaţia zilnică, deoarece stimulează eliminarea toxinelor din organism.

Spanac

Spanacul este leguma pe care nu foarte multe persoane o preferă, dar ea este extrem de sănătoasă. Împreună cu numeroase alte beneficii pe care le are asupra sănătății, cum sunt prevenirea și tratarea anemiei, stimularea metabolismului și a imunității, făcând oasele mai puternice etc., spanacul poate detoxifica întregul corp prin eliminarea toxinelor dăunătoare.

Descoperă ce alte alimente detoxifică organismul pe clickpentrufemei.ro.

Articole înrudite

 • 10 alimente ce contribuie la sănătatea ochilor

  Oamenii sunt tentați să creadă că diminuarea progresivă a calității văzului este un proces inevitabil, fiind parte din modificările prin care trece organismul odată cu înaintarea în vârstă. Adevărul este acela că un stil de viață sănătos poate să încetinească acest proces și să reducă în mod considerabil riscul apariției bolilor asociate văzului.

 • Coşul zilnic se scumpeşte

  În plină pandemie de coronavirus, românii încep să constate că multe din produsele alimentare încep să se scumpească.

 • ANPC propune plafonarea prețurilor produselor de strictă necesitate

  În contextul pandemiei declanșate de noul coronavirus și a decretării stării de urgență pe întreg teritoriul României, există o creștere substanțială a cererii pentru anumite produse comercializate pe piață, în condițiile în care oferta este în limite normale sau chiar mai redusă decât în mod uzual.

 • Usturoiul e greu de găsit, cartofii s-au scumpit

  Românii au profitat şi de sfârşitul de săptămână ca să îşi facă provizii. În pieţele Capitalei se fac dezinfecţii periodice, iar precupeţii poartă mănuşi de unică folosinţă.

 • Românii au cheltuit pentru alimente şi băuturi răcoritoare cel mai mult din UE

  Românii au cheltuit pentru alimente şi băuturi racoritoare cel mai mult din Uniunea Europeana, aproape 28% sută din totalul banilor alocaţi pentru consum în 2018.

  Potrivit biroului european de statistică, Eurostat, media în Uniune a depăşit cu puţin 12 procente.

  Cheltuieli mari cu mâncarea au avut şi lituanienii, aproape 21%, şi estonienii, 20 de procente.

  Ponderi de sub 10% din totalul cheltuielilor de consum ale gospodariilor au fost înregistrate doar în patru state membre: Marea Britanie, Irlanda, Luxembourg şi Austria.

  În total, în 2018, gospodariile din Uniunea Europeana au cheltuit pentru alimente şi băuturi racoritoare peste 1.047 de miliarde de euro, echivalentul a aproape 7% din PIB-ul Uniunii.

  Sursa: rador

  Foto: pixabay.com