-

Ce se întâmplă dacă iei zilnic turmeric?

Având peste 500 de beneficii, turmericul este cunoscut pentru renumele său de antioxidant natural și foarte puternic. Din acest motiv, acest "aur al sănătății" nu ar trebui să lipsească din alimentația ta.

Principala sa substanță activă și anume curcumina este responsabilă în primul rând pentru culoarea sa și apoi pentru capacitatea sa de a distruge celulele canceroase și pentru a neutraliza efectele radicalilor liberi ce îți pot afecta sănătatea.

Originar fiind din cultura asiatică, foarte asemănător cu ghimbirul, rădăcina sa se folosește de secole și în scop terapeutic.

În special pentru faptul că poate reduce inflamațiile existente în organism, deoarece conține peste 20 de compuși benefici organismului uman.

Printre numeroasele efecte terapeutice ale turmericului se numără și următoarele:

Mărturie pentru acest fapt este un studiu efectuat în octombrie 2007 de către Dr. James Duke, specialist în terapii complementare și alternative, care a ajuns la concluzia că turmericul poate fi folosit inclusivpentru a realiza preparate farmaceutice care să trateze o varietate mare de boli cronice, fără a avea efecte adverse.

Un bun digestiv

Nu doar capacitățile sale de a trata inflamațiile îl recomandă spre a fi consumat zilnic ci și faptul că ajută la îmbunătățirea digestiei. Potrivit unui studiu realizat de University of Maryland Medical Center, există o serie de afecțiunipentru acre turmenicul s-a dovedit a fi foarte util și anume indigestie, colici. În cazul ulcerelor însă, acest condiment nu se recomandă a fi utilizat deoarece este mult prea acid.

Află cum poți susține buna funcționare cerebrală cu turmeric AICI

Articole înrudite