-

O felie de pizza e mai sănătoasă decât cerealele, la micul dejun

Dacă vă place să începeți dimineața cu un castron de cereale, avem niște vesti nu prea bune: majoritatea cerealelor sunt pline cu zahăr și foarte prelucrate și nu sunt cel mai bun și sănătos mod de a vă începe ziua.

Ca hrană pentru micul dejun, cerealele arată ca o alegere decentă. Au vitamine, minerale și poate chiar fibre și proteine. Acesta este adesea consumate cu lapte, iaurt, fructe sau nuci.

Dar, te-ai întrebat vreodată cum boabele de grâu și porumb sunt transformate în fulgi uniformi de cereale?

Răspunsul este extrudarea, care implică procesarea boabelor într-un amestec de supă și trecerea acestora prin temperaturi și presiuni ridicate. Acest lucru conferă cerealelor forma cunoscută, dar, o "scutură" de vitaminele și substanțele nutritive esențiale.

Extrudarea afectează, de asemenea, structura proteinelor cerealelor, care le poate transforma în compuși toxici care dăunează sistemului nervos și altor organe.

Deci, practic, atunci când mâncați cereale, nu beneficiați de nici un beneficiu și chiar vă puteți răni corpul. (PM)

Atunci când vine vorba de micul dejun, mulți oameni consideră că o porție de cereale cu lapte sau iaurt reprezintă o masă sănătoasă. Există însă câteva lucruri de care ar trebui să ținem cont, pentru ca micul dejun să fie cu adevărat sănătos. De exemplu, nutriționiștii sunt de accord că nu toate tipurile de cereale despre care oamenii au impresia că sunt sănătoase sunt cu adevărat potrivite.

Multe dintre sortimentele vândute pe piață au foarte mult zahăr adăugat, în special cele pentru copii.

Un nutriționist american are însă o idee de înlocuitor pentru cereale, care ar putea să surâdă multora dintre noi. El crede că o felie de pizza ar putea înlocui cu succes bolul de cereal și, în plus, ar aduce mai multe beneficii pentru sănătate.

Motivul pentru care face această recomandare este că o felie de pizza conține mai multe grăsimi și mult mai puțin zahăr decât un bol cu cereal din comerț, astfel că nu sunteți în pericol să atingeți doza zilnică recoamndată de zahăr, chiar de la începutul zilei. Un bol de cereale poate să conțină până la 18 grame de zahăr, peste două treimi din doza zilnică recomandată.

În plus, o felie de pizza are și mult mai multe proteine, astfel că vă veți simți apetitul satisfăcut mai mult timp și nu veți mai fi tentați să mâncați un snack, până la prânz.

CITESTE CONTINUAREA PE JURNALUL.RO

Articole înrudite