-

Ce trebuie să mănânce un copil în primii trei ani de viață

Ca părinte, nevoile nutriționale ale copilului sunt, evident, o prioritate și este ușor să vă simțiți copleșiți de cantitatea de informații diferite.

Toate mamele doresc să ofere copiilor lor cea mai bună hrană pe parcursul zilei, dar, uneori, poate fi o provocare. Alimentele pe care un copil le mănâncă în primii ani poate influența obiceiurile alimentare mai târziu în viață, deci este important să insuflați obiceiuri bune și o relație sănătoasă cu alimentele de la o vârstă fragedă. 

Odată ce copilul dvs. mănâncă alimente solide, este posibil să descoperiți că unele dintre mesele pe care le creați cu atâta dragoste sunt respinse. Nu vă faceți griji, este perfect normal, dar este înțelept să încercați să intrați într-o rutină bună cât mai curând posibil.

Asigurați-vă că cerințele nutrienților copilului sunt îndeplinite prin trei mese echilibrate pe zi, fiecare conținând câte ceva de la fiecare grup de alimente, cu până la două gustări sănătoase. Creați obiceiul de a încerca diferite tipuri de proteine la fiecare masă și să includeți legume diferite. (PM)

În creierul bebelușilor, în primele luni de viață, au loc foarte multe transformări, de aceea, tot ce mănâncă sau nu mănâncă un nou născut are un efect direct asupra devoltării sale ulterioare, asupra felului în care se dezvoltă anumite structure și conexiuni neuronale. Academia Americană de Pediatrie (AAP) a lansat recent mai multe recomandări pentru părinți, privind alimentația corectă a bebelușilor, în primele 1.000 de zile de viață.

Recomandările au fost publicate în revista Pediatrics, de Comitetul pentru Nutriție al Academiei Americane de Pediatrie. Potrivit acestora, anumiți nutrienți, printre care proteinele, zincul, fierul, folații, precum și anumite vitamine și acizi grași polinesaturați sunt vitale pentru dezvoltarea normală a creierului.

Copiii care nu au parte de acești nutrienți în dieta din primii trei ani de viață pot avea parte mai apoi de problem serioase în funcționarea neuronală.

Citeste continuarea pe jurnalul.ro

Articole înrudite