-

Acesta este cel mai sănătos aliment!

Fie că vrei să treci ca stil de viață la regimult vegetarian, fie că vrei să ții post, este important să ai parte de cele mai bune alimente care să îți furnizeze nutrimenți esențiali calitativi.

De principiu o alimentație bogată în fibre ajută organismul să funcționeze corespunzător mai ales sistemul digestiv și excretor. Nu degeaba secretul asiaticelor este orezul servit la orice masă.

O alternativă sănătoasă mai ales dacă vrei să facă o schimbare din punct de vedere alimentar o reprezintă bulgurul.

Ce este bulgurul?

Practic, bulgurul este un amestec de boabe de grâu măcinate mult mai mare decât se macină de regulă cerealele, se poate obține din mai multe tipuri de grâu și are un conținut ridicat de fibre și proteine.

Din punct de vedere nutrițional bulgurul are un conținut mult mai ridicat atât de fibre cât și de proteine și minerale decât orezul alb, având totodată și un indice glicemic scăzut, motiv pentru care este recomandat în diete.

Printre beneficiile consumului acestui aliment se regăsește și faptul că ajută la reglarea tranzitului intestinal prevenind apariția constipației și menținerea greutății corporale. Și asta mai ales datorită conținutului de minerale esențiale precum magneziul, fierul și potasiul ce se regăsesc în acest aliment în cantitate triplă decât îți oferă de obicei pastele sau chiar orezul alb.

Consumul constant de bulgur te va ajuta să menții activitatea cardiovasculară în parametri normali.

Află AICI cum se prepară bulgurul

Articole înrudite