-

Glosar popular de vise: FEMEIE ÎNSĂRCINATĂ

În repertoarul de simboluri și credințe populare ale neamului românesc, cele care se referă la dimensiunea onirică au stârnit întotdeauna interesul. Nu există om care să nu viseze, iar visele genereazî stări de liniște sau de neliniște pe care le dorim interpretate.

Din glosarul de credințe despre vise, despre: ce înseamnă când visezi femeie însărcinată.

Visele sunt lucruri ciudate. Unele ne pot face să experimentăm cele mai mari temeri într-o manieră extrem de realistă, în timp ce alte vise ne pot face să ne simțim foarte fericiți și relaxați.

Atât bărbații, cât și femeile pot avea vise despre sarcină, dar, fără îndoială, ele sunt mult mai frecvente la femei.

Visele despre sarcină sunt incredibil de comune, atât pentru femeile gravide, cât și pentru cele care nu sunt însărcinate.

Într-un vis, sarcina poate simboliza conceptele potențialului și așteptărilor, mai exact când ne suntem angrenați într-un proiect creativ, cum ar fi scrierea unei cărți, construirea unei case, o nouă etapă profesională, etc. (PM)

Visele despre sarcina simbolizeaza anumite aspecte ale tale sau ale vietii tale personale care cresc si se dezvolta. Sa visezi ca esti insarcinata poate reprezenta si nasterea unei idei noi, a unei directii noi, a unui nou proiect sau a unui nou scop.

Ce inseamna cand te visezi gravida. Insa in cazul in care o femeie este insarcinata, sarcina in vis dezvaluie anxietatile in legatura cu sarcina din viata reala.

Visul ca esti gravida simbolizeaza anumite aspecte ale tale sau din viata ta care cresc si se dezvolta. S-ar putea sa nu fii inca pregatita sa vorbesti despre ele sau sa faci ceva in privinta lor. Sarcina mai poate reprezenta si nasterea unei idei noi, a unei directii noi, a unui nou proiect sau a unui nou scop.

Daca, insa, in viata de zi cu zi incerci sa ramai insarcinata, sarcina din vis poate fi dorinta implinita. Daca nu vrei sa ramai insarcinata, atunci poate simboliza teama de noi responsabilitati.

Un vis in care copilul moare in burta sugereaza un proiect in care ai investit mult care se deterioreaza incetul cu incetul. Nimic nu merge asa cum te-ai fi asteptat.

Un vis in care o alta femeie este insarcinata indica faptul ca ai o conexiune stransa cu persoana respectiva.

Visul ca iubita/sotia ta poarta in pantece copilul altui barbat inseamna ca jumatatea incepe sa se indeparteze de tine. Voi doi nu mai aveti scopuri comune.

Daca esti insarcinata in realitate, o sarcina in vis dezvaluie anxietatile tale legate de ea. Daca te afli in primul trimestru de sarcina, in visele tale apar creaturi micute, animalute, flori si apa. In cel de-al doilea trimestru, visele vor reflecta anxietatile legate despre a fi o mama buna, sau ingrijorari legate de eventualele complicatii care ar putea aparea in timpul nasterii.

Visele in care aduci pe lume un bebelus non-uman sunt, de asemenea, des intalnite in timpul sarcinii. In cel de-al treilea trimestru in vise ar putea aparea mama ta. Pe masura ce corpul se schimba si ia proportii, ai putea visa balene, elefanti, dinozauri si alte animale mari.

Daca esti insarcinata si visezi sexul copilului, inseamna ca esti preocupata de sexul copilului. Este absolut normal sa te intrebi daca vei avea un baiat sau o fata. De altfel, atunci cand esti insarcinata si ceilalti afla despre asta vei fi intrebata adesea daca va fi baiat sau fata.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Foto: Pixabay

Articole înrudite