-

4 motive să incluzi ciupercile în alimentație

Pe lângă gustul bun pe care-l au, ciupercile sunt apreciate pentru calitățile lor nutritive excepționale, fiind considerate o sursă bună de proteine, recomandate în special vegetarienilor și persoanelor care țin post.

Proprietăți anticancer

Potrivit numeroaselor studii realizate, în care au fost analizate mai multe tipuri de ciuperci, s-a descoperit ca acestea opresc dezvoltarea celulelor canceroase, consumul acestora fiind adeseori asociat cu prevenirea cancerului de sân. În același timp, lentinanul – un compus regăsit în ciuperci îmbunătățește sistemul imunitar, împiedicând dezvoltarea tumorilor.

Cresc imunitatea

Ciupercile conțin beta-glucan, un tip de zahăr găsit în peretele celular al fungilor, care ajută la îmbunătățirea imunității, de aceea este bine să le consumi cât mai des, în special cât mai puțin preparate termic.

Descoperă alte motive pentru care să incluzi ciupercile în alimentație pe clickpentrufemei.ro.

Articole înrudite