-

Plantele cu efect anti-inflamator si nu numai!

Inflamația este un mecanism de apărare a organismului la diverși factori și are un impact major asupra sănătății și calității vieții noastre. Este declanșatorul din spatele multor boli cronice și o povară tot mai mare.

Dar ce este inflamația? Și ce cauzează asta? Sistemul imunitar recunoaște celulele deteriorate, iritanții și agenții patogeni și începe procesul de vindecare. 

Când ceva dăunător sau iritant afectează o parte a corpului nostru, există un răspuns biologic pentru a încerca să îl eliminăm. Semnele și simptomele inflamației pot fi inconfortabile.

Pe de altă parte, răspunsul inflamator necontrolat este cauza principală a unor tulburări, cum ar fi alergiile, disfuncțiile cardiovasculare, sindromul metabolic, cancerul și bolile autoimune.

Există diverse medicamente pentru controlul și suprimarea crizei inflamatorii; steroizi, medicamente antiinflamatoare nesteroidiene și imunosupresoare sunt exemplele practice ale acestor medicamente care sunt asociate cu efecte adverse.

Plantele medicinale și metaboliții lor secundari sunt utilizați progresiv în tratamentul bolilor ca medicament complementar.

Inflamația este o afecțiune patologică care include o gamă largă de boli cum ar fi afecțiunile reumatice, diabetul, accidentul cardiovascular și altele.

Se crede că compușii bioactivi din vegetale pot avea efecte benefice asupra sănătății și pot reduce riscul bolilor inflamatorii cronice. (PM)

Sunatoarea este bogată in substante rășinoase, uleiuri tari și esențiale, vitaminele PP și C, acid nicotinic, vitamina B4, caroten și glicozide. În popor este cunoscuta drept leac impotriva a 99 de boli. Este un antidepresiv.

Ajută femeile sa faca fata perioadelor de menopauza, este bun in cazul artritei și reumatismului și, de asemenea, vindecă enterita și colita. Are si efect diuretic.

Nu este recomandata persoanelor care sufera de hipertensiune arteriala.

 

CITESTE CONTINUAREA PE JURNALUL.RO

Articole înrudite