-

Ceaiul verde: Cele 20 beneficii uluitoare asupra sănătății tale

Ceaiul este unul dintre cele mai vechi și populare băuturi consumate în întreaga lume. Ceaiul verde este cel mai popular ceai din Japonia și China. Ceaiul alb este consumat în cantități mult mai mici în întreaga lume.

Ceaiul se face din frunza plantei Camellia sinensis. La scurt timp după recoltare, frunzele de ceai încep să se înmoaie și să se oxideze. În timpul oxidării, substanțele chimice din frunze sunt sparte de enzime, ducând la înnegrirea frunzelor și la aroma bine-cunoscută a ceaiului. Printre numeroasele lor activități biologice, substanțele chimice din ceaiul verde - EGCG, EGC, ECG și EC au activitate antioxidantă.

EGCG și ECG, au activitate de curățare radicală liberă și pot proteja celulele de deteriorarea ADN cauzată de speciile reactive de oxigen. De asemenea, a fost demonstrat că polifenolii de ceai inhibă proliferarea celulelor tumorale.

În alte studii de laborator și pe animale, s-a demonstrat că catechinele de ceai inhibă angiogeneza și invazivitatea celulelor tumorale. În plus, polifenolii de ceai pot proteja împotriva daunelor provocate de radiația ultravioletă și pot modifica funcția sistemului imunitar. (PM)

Ceaiul verde iti poate stimula rapid starea de sanatate in catevamoduri neasteptate. Intai de toate, trebuie sa stii ca el vine recomandat de departe, cu mii de ani in urma, cand chinezii il consumau cu regularitate din pricina remediilor sale de sanatate dovedite. 

Proprietatile benefice ale ceaiului verde au fost dovedite stiintific in zilele noastre si asistam la repunere in drepturi a acesteiplante miracol, asa cum merita orice cadou pe care natura ni-l ofera cu generozitate pentru sanatatea si starea noastra de bine. 

Iata lista beneficiilor asupra sanatatii pe care le are ceaiul verde: 

Scade greutatea corporala

Cand bei ceai verde, te simti satul si deci nu mai ai pofta de mancare. Ceaiulverde contribuie activ la arderea caloriilor, conform studiilor efectuate periodic de Clinica de nutritie americana.

Are proprietati antiimbatranire

Ceaiul verde este bogat in antioxidanti, in vitaminele E si C. Antioxidantii distrug radicalii liberi care deterioreaza membrana celulara. Iar celulele cu membrana deteriorata duc la boli precum cancerul, diabetul si atacul de inima. Un studiu realizat de Universitatea din Cleveland arata ca ceaiul verdeconsumat regulat ajuta la eliminarea durerilor din artrita reumatoida.

Vindeca astmul

Ceaiul verde contine o substanta numita teofilina care relaxeaza muschiul, deci ajuta muschii care sustin tubul bronhic sa se relaxeze; astfel se reduce abilitatea astmul de a restrictiona respiratia normala.

Scade tensiunea arteriala

Daca ai tensiunea crescuta, poti sa fii mai vulnerabil si predispus unei comotii cerebrale sau unui infarct. Ceaiul verde previne formarea cheagurilor de sange care duc la aceste maladii.

Lupta impotriva cancerului

O echipa de la Clinica Mayo a descoperit ca trei din patru pacienti cu leucemie care au consumat ceai verde au avut parte de o regresie a bolii. Al patrulea pacient a manifestat si el imbunatatirea starii de sanatate. Doctorii au administrat ceaiul verde acestor pacienti dupa ce s-au efectuat multe teste de laborator care releva faptul ca substanta din ceaiul verde a omorat celulele leucemiei.

Acest lucru se datoreaza cantitatii mari de antioxidanti din ceaiul verde si capacitatii lor de a provoca moartea celulelor canceroase asa cum mor si celulele sanatoase. Ajuta si la formarea unor noi vase de sange care alimenteaza tumorile, proces numit angiogeneza, conform Societatii Americane de Cancer.

Nu este interesant de remarcat faptul ca numarul cazurilor de morti cauzate de cancer in Japonia – tara unde se bea ceai verde cu regularitate– este dramatic redus fata de cele din Statele Unite sau Europa?

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Articole înrudite