-

Remedii pentru durerile cauzate de pietrele la rinichi

Dacă te trezești în toiul nopții din cauza senzației puternice de urinare, ca apoi să constați că a fost o alarmă falsă, lucru deloc plăcut, este foarte posibil să ai pietre la rinichi.

Pe lânga disconfort, apar și durerile, însă există remedii care le pot alina.

 Pietrele la rinichi sunt minerale dure și depozite de sare, formate în interiorul rinichilor. De obicei, acestea apar ca rezultat al urinei prea concentrate, care duce la cristalizarea mineralelor. Dacă urina ta conține calciu, oxalat și acid uric, devine dificilă diluarea lor. Alți factori care pot cauza apariția pietrelor la rinichi sunt: infecțiile urinare, deshidratarea severă, obezitatea, acidoza renală tubulară, chisturile, folosirea anumitor medicamente și hiperparatiroidismul.

 Simptomele pietrelor la rinichi

Este foarte posibil să remarci prezența pietrelor la rinichi de-abia atunci când ele trec prin uretră. Printre cele mai frecvente simptome se numără: senzația de durere în timpul urinării, durere în părțile laterale, sub coaste sau în partea inferioară a abdomenului, amețeli, greață și urina urât mirositoare, de culoare roz sau roșie.

Descoperă care sunt cele mai eficiente remedii pentru durerile cauzate de pietrele la rinichi pe clickpentrufemei.ro.

Articole înrudite