-

Sfaturi pentru părinți: Cele mai comune probleme la stomac ale bebelușilor

Primele luni de maternitate sunt pline de anxietate. Bebelușii sunt atât de mici și neajutorați, încât este normal să vă faceți griji cu privire la bunăstarea lor, iar problemele medicale nu pot fi ignorate. 

Aproape fiecare părinte se confruntă cu această situație, deoarece problemele digestive sunt foarte frecvente la copii.

Dar de ce bebelușii au această problemă, cu toate că părinții iau toate măsurile pentru ai menține pe cei mici în siguranță? Copiii mici și bebelușii au sisteme imunitare care sunt în continuă dezvoltă. Deci, chiar și problemele minore pot duce la complicații grave. Acesta este motivul pentru care este important să înțelegeți toate lucrurile care pot fi dificile pentru cei mici.

Capacitatea unui nou-născut de a mânca și de a digera alimente este esențială pentru creșterea și dezvoltarea sa. Majoritatea copiilor sunt capabili să absoarbă substanțe nutritive și să aibă mișcări normale ale intestinului după ce au fost hrăniți. 

Dificultatea în oricare dintre aceste domenii poate fi o ajustare temporară sau un semn al unei probleme mai grave. 

Aflați în continuare care sunt cele mai comune probleme digestive cu care se confruntă bebelușii, pentru a știi când este necesar să consultați imediat un medic pediatru. (PM)

Parintii se simt cei mai neputinciosi oameni de pe pamant in momentul in care bebelusii lor sunt bolnavi. Nimic nu-i da mai tare peste cap decat o problema medicala a copiilor, iar unele dintre cele mai des intalnite sunt cele legate de stomac. 

Iata cele mai comune probleme de sanatate legate de stomac, la bebelusisi ce ar trebui sa faci pentru a le remedia, potrivit specialistilor pediatri de la parents.com. \

1. Varsaturi

Ce vezi: jeturi de voma peste tot.

Diagnostic: Reflux gastroesofagian.

Imagineaza-ti burtica bebelusului tau ca pe un balon inchis cu ajutorul unui muschi, astfel incat mancarea si continutul stomacului sa nu iasa. Nu intotdeauna acest muschi este puternic si chiar si o simpla bula de gaz poate genera voma.

Tratament: Daca in ciuda varsaturilor bebelusul continua sa manance si sa bea, boala va trece de la sine in urmatoarele 6-9 luni. In acelasi timp, bebelusul trebuie hranit si hidratat corespunzator. De asemenea, pentru a preintampina varsaturile, tine bebelusul ridicat dupa ce a mancat si ajuta-l sa eructeze, ca sa elimine gazele din burtica. Insa daca bebelusul are o stare generala proasta, nu ia in greutate si da semne de durere, cere imediat sfatul medicului pediatru.

2. Scaun cu sange

Ce vezi: urme de sange in scutecul bebelusului.

Diagnostic: Constipatie.

Cand vezi in scutec urme de sange, cel mai probabil, pielea sensibila din jurul anusului a cedat si a crapat. Asta inseamna, cel mai probabil, constipatie. Sangerarile se vor opri de la sine, daca problema cu constipatia se rezolva. Cere de urgenta sfatul medicului daca scaunul bebelusului contine mai mult sange sau mucus. Pentru a-ti da seama daca micutul tau este sau nu constipat, urmareste-i “programul”. Daca, sa zicem, are de obicei un scaun pe zi, ar trebui sa incepi sa-ti faci probleme daca au trecut trei-patru zile de cand a eliminat ultimul scaun.

Tratament: Aplica o crema emolienta pentru bebelusi in jurul anusului bebelusului dupa fiecare schimbare de scutec. Principalul “tratament” al constipatiei este alimentatia corespunzatoare. Daca bebelusul este mai mic de 4 luni, cere sfatul medicului. Daca bebelusul tau a trecut deja pe alimentatie solida, da-i fructe si legume bogate in fibre.

Daca problema nu s-a rezolvat in doua zile, cere sfatul medicului.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Articole înrudite