-

4 alimente bogate în calciu care topesc grăsimile

Alimentele care au un conținut ridicat de calciu te ajută să ții apetitul sub control. În plus, contribuie la micșorarea presiunii arteriale, la reglarea nivelului colesterolului și a nivelului de zahăr din sânge.

Iată care sunt acestea!

1. Semințele de susan

Nu este nevoie să bei lapte pentru a oferi organismului doza necesară zilnică de calciu, căci 50 de grame de susan conțin 351 mg de calciu, mai multe decât are o cană cu lapte, și anume 291 mg. Consumate zilnic, ca atare sau adăugate în salate, 2 linguri de susan sunt suficiente pentru a-ți întări sistemul osos.

2. Brânza

Gustoasă și ideală pentru micul dejun, crema de brânză conține calciu, zinc, vitamina A, iod și acid folic. Unul dintre sortimentele care furnizează cea mai mare cantitate de calciu este considerat a fi, potrivit nutriționiștilor, brânza Cedar.

Află ce alte alimente bogate în calciu te ajută să slăbești pe clickpentrufemei.ro.

Articole înrudite

 • 10 "alimente-pilon" pentru susţinerea şi întărirea imunităţii

  Într-o lume “copleşită” de pandemia de coronavirus, imunitatea ar trebui să reprezinte o prioritate pentru noi toţi, mai ales dacă ţinem cont de faptul că o imunitate bună, împreună cu măsurile de protecţie atât de mult mediatizate, sunt singurele bariere în calea unei posibile contaminări.

 • 10 alimente ce contribuie la sănătatea ochilor

  Oamenii sunt tentați să creadă că diminuarea progresivă a calității văzului este un proces inevitabil, fiind parte din modificările prin care trece organismul odată cu înaintarea în vârstă. Adevărul este acela că un stil de viață sănătos poate să încetinească acest proces și să reducă în mod considerabil riscul apariției bolilor asociate văzului.

 • Coşul zilnic se scumpeşte

  În plină pandemie de coronavirus, românii încep să constate că multe din produsele alimentare încep să se scumpească.

 • ANPC propune plafonarea prețurilor produselor de strictă necesitate

  În contextul pandemiei declanșate de noul coronavirus și a decretării stării de urgență pe întreg teritoriul României, există o creștere substanțială a cererii pentru anumite produse comercializate pe piață, în condițiile în care oferta este în limite normale sau chiar mai redusă decât în mod uzual.

 • Usturoiul e greu de găsit, cartofii s-au scumpit

  Românii au profitat şi de sfârşitul de săptămână ca să îşi facă provizii. În pieţele Capitalei se fac dezinfecţii periodice, iar precupeţii poartă mănuşi de unică folosinţă.