-

Borş de legume cu sfeclă roşie

Oare sunt deosebiri între ciorbă şi borş? Nu prea! Borşul se prepară din tărâţe, mălai, pâine neagră, apă şi drojdie de bere. În Moldova, acest ingredient se toarnă în fierturile de legume cu sau fără carne, iar mâncarea rezultată se numeşte borş. Tot aici se pregăteşte deliciosul borş de potroace, care se poate acri atât cu borş, cât şi cu zeamă de varză. Ciorbele seamănă cu borşul, dar se pot acri şi cu corcoduşe, oţet sau chiar numai cu roşii.

Ingrediente (6-7 porţii)

3 cartofi
1 sfeclă roşie
1 ceapă
1 mână mazăre
2 morcovi
½ ţelină
2 linguri ulei
sare
piper
500 ml borş

Află cum se prepară borșul cu sfeclă roșie pe clickpoftabuna.ro.

Articole înrudite