-

5 ceaiuri care scad colesterolul

Medicamentele anticolesterol sunt eficace, dar au și efecte secundare care nu sunt tocmai plăcute. Vă prezentăm câteva ceaiuri, care, consumate cu regularitate, scad în mod semnificativ nivelul de colesterol.


1.Ceaiul verde

E de departe vedeta plantelor anticolesterol. Ar fi bine să bem zilnic 2 căni de ceai verde. Atenție, însă, apa nu trebuie să fie clocotită când prepari infuzia. După ce apa a dat în clocot, las-o la răcit 2 minunte, apoi toarn-o peste o linguriță de ceai verde. Lasă la infuzat 3 minute.

Bine de știut!

După ce ai mâncat, optează pentru o ceașcă de ceai Oolong, comercializat și sub denumirea de Wulong. Este un așa-numit ceai bleu-verde, semifermentat, mai parfumat, mai duce și mai sărac în teină decât ceaiurile verzi obișnuite. Studiile arată că ceaiul oolong are un efect este cel mai eficient în scăderea nivelului de colesterol și are un puternic efect antioxidant.

2.Ceaiul de păducel

Planta e cunoscută pentru efectul sedativ-cardiac, asemănător valerianei. Fructele conțin vitamina C, B, acid citric și tartric. Scade și nivelul de colesterol.

Se prepară infuzie din flori sau fructe. O linguriță de fructe se opărește cu 250 ml de apă clocotită. Lichidul se strecoară după 15 minute, se îndulcește cu miere și se bea pe parcursul unei zile.

Află ce alte ceaiuri scad colesterolul pe clickpentrufemei.ro.

Articole înrudite