-

Sâmburele de avocado, aliatul sănătății tale

Despre exoticul fruct de avocado știe toată lumea că este un super-aliment, care aduce multiple proprietăți benefice organismului uman. Știi însă ce probleme de sănătate poate trata consumul regulat de avocado?

Fiind o sursă importantă de acizi grasi esentiali, acesta ajută la reglarea nivelului colesterolului, stimulează activitatea organelor corporale și astfel te ajută să te bucuri de o viață sănătoasă alături de cei dragi.

Sâmburele de avocado conține 70% din întreaga cantitate de antioxidanți, restul de 30% regăsindu-se atât în pulpa cât și în coaja sa, așa că data viitoare când consume acest fruct nu mai arunca sâmburele.

Trebuie precizat faptul că în sâmburele de avocado se regăsesc mai multe fibre solubile decât în ovăz, iar acest aspect te ajută să previi apariția bolilor cardiovasculare, să ții sub control valorile colesterolului rău și să stai la distanță de un potential infarct.

Pudra din sâmbure, rol antiinflamator

Da, exact așa este. Data viitoare nu mai arunca sâmburele, curăță-l ușor de coaja sa maronie și apoi transformă-l într-o pudră cu ajutorul unei râșnițe.

Astfel vei obține un veritabil medicament care tratează problemele digestive, diareea dar și crampele intestinale.

Poți din această pudră să îți faci o cafea naturistă deoarece pudra din sâmbure de avocado este un excelent substitut al cafelei.

Află în ce alte afecțiuni este util avocado AICI

Articole înrudite