-

Cea mai bună rețetă de musaca de post

Chiar și în zilele de post te poți bucura de inconfundabilul gust de musaca. Iată cu ce poți înlocui carnea, untul și laptele.

De ce ai nevoie pentru musaca de post:

Pentru sosul de roșii

1 lingură ulei

1 ceapă

1 cățel de usturoi

2 linguri pastă de tomate

400 g roșii

400 ml apă

70 g soia mărunțită

1 lingură ierburi italiene

½ linguriță boia de ardei iute

1 praf de sare

piper

Pentru sosul bechamel

1 lingură ulei

1 lingură făină

250 ml lapte de soia

1 praf de sare

1 praf nucșoară

500 g felii de vinete

600 g cartofi

Află cum se prepară musacaua de post pe clickpoftabuna.ro.

Articole înrudite

  • Balmoș în dovleac copt

    Alex Petricean, chef la restaurantul Maize din București, desemnat totodată cel mai bun bucătar din România de prestigiosul ghid Gault&Millau, a creat pentru cititoarele „Click! Poftă bună!“ reţete inedite, care îşi au însă rădăcinile în bucătăria românească.

  • Rețete de bulz. „Secrete” din Moldova, Ardeal și Oltenia

    Dacă ai musafiri străini și nu știi ce mâncare tradițională să le faci, iată câteva rețete de bulz din bucătăriile din diferite zone ale țării.

  • Pizza de post. Reţetă rapidă şi delicioasă

    O reteta atat de buna, ca nici nu te vei gandi ca este de post. Pizza cu legume, sanatoasa, cu ingrediente simple, de vara. Garantat e un deliciu.

  • Trufe cu nuci și rom

    Deserturile sunt bucuria celor mici de Crăciun, dar nici cei mari nu pot rezista aromelor inconfundabile care umplu casa. Vă prezentăm o rețetă de trufe cu nuci și rom, potrivită pentru zilele de Sărbători petrecute în familie.

  • Turtă dulce - reţeta pas cu pas

    Deserturile sunt bucuria celor mici de Crăciun, dar nici cei mari nu pot rezista aromelor inconfundabile care umplu casa. Vă prezentăm o rețetă de turtă dulce, potrivită pentru zilele de Sărbători petrecute în familie.