-

10 semne că ai lipsă de vitamina D. Alimente necesare

Faceți alegeri sănătoase în aproape fiecare aspect al vieții dvs., dar puteți neglija o problemă foarte importantă, care vă poate crește riscul de hipertensiune arterială și diabet zaharat: deficitul de vitamina D.

Este produsă de organism ca răspuns la pielea expusă la lumina soarelui. Se găseste, de asemenea, în mod natural în câteva alimente - inclusiv pește, uleiuri din ficat de pește și gălbenușuri de ou - și în produse lactate și cereale.

Vitamina D este esențială pentru oasele puternice, deoarece ajută organismul să utilizeze calciu din dietă. În mod tradițional, deficitul de vitamina D a fost asociat cu rahitism, o boală în care țesutul osos nu mineralizează în mod corespunzător, ducând la oase moi și deformări scheletice.

Dar din ce în ce mai mult, cercetările relevă importanța vitaminei D în protejarea împotriva unei serii de probleme de sănătate. (PM)

Vitamina D este vitala pentru functionarea corespunzatoare a organismului, iar lipsa vitaminei D este asociata cu tulburari serioase, atat la nivelul oaselor si muschilor, cat si in ceea ce priveste vindecarea si recuperarea dupa o boala.

Lipsa vitaminei D este asociata cu unele simptome, iar daca la recunosti la tine este indicat sa ceri sfatul medicului.

Pentru a evita diverse probleme de sanatate, trebuie sa avem grija sa-i furnizam cantitatea optima de vitamina D.

1. Oboseala

Cu totii ne putem simti, la un moment dat, oboseala. Insa daca aceasta este accentuata si nu este cauzata de lipsa somnului, atunci poate fi semnul unei lipse de Vitamina D. 

2. Durere de spate

Daca te doare spatele si nu ti-a trecut cu niciun analgezic, poate ca n-ar strica sa-ti faci niste analize. Durerile de spate pot fi cauzate de lipsa Vitaminei D. Niste suplimente alimentare si multe plimbari la soare pot remedia problema. Cere sfatul medicului inainte de a lua orice fel de tratament, chiar si naturist, si nu lua suplimente alimentare fara a avea carente sigure, relevate de analizele medicale. 

3. Dureri de oase

Durerile de oase pot fi cauzate de faptul ca nu stai suficient de mult la soare.

4. Depresie

Lumina soarelui ne face mai fericiti. Iar oamenii care au o lipsa a acestei vitamine sunt predispusi aparitiei depresiei.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Articole înrudite