-

Iată la ce poți folosi cojile de la cartofi!

Cartoful este unul dintre alimentele de bază, iar aportul său nutrițional, dacă este consumat în combinația corectă, este unul excepțional. Potrivit studiilor cartoful este un medicament, atât timp cât nu este prăjit.

Chiar dacă alături de pâinea albă, cartofii sunt următorii pe lista alimentelor interzise atunci când vrei să scapi de un surplus de kilograme, consumați fără nimic altceva ei pot fi considerati un aliat terapeutic al corpului tău.

Însă trebuie precizat faptul că cea mai bună parte de nutrimenți se află în coaja lor, componentă aruncată de cele mai multe ori. Indiferent de culoare coajei, de la albă, la mov, aceasta nu trebuie aruncată, ci spălata bine și consumată.

Conținut bun de antioxidanți

În coaja cartofilor se regăsește o serie de flavonoide care, odată ce au ajuns în organism îți oferă o veritabilă acțiune antioxidantă și antitumorală. Și asta datorită conținutului bogat în vitamine din complexul B, fibre alimentare și compusi fenolici. Coaja cartofilor poate fi folosită la prepararea unui ceai, indicat a se cosuma pe stomacul gol, sau sub formă de catalasmă.

Află cum să prepari o infuzie din coji de cartofi cu efect antireumatic AICI

Articole înrudite