-

Cura de slăbire se face consumând din toate principiile alimentare

Consumul unei alimentații sănătoase, echilibrate este o parte importantă a menținerii unei sănătăți bune și vă poate ajuta să vă simțiți cel mai bine. Aceasta înseamnă a consuma o mare varietate de alimente în proporții corecte.

De asemenea, mai înseamnă să consumi cantitatea potrivită de alimente și băuturi pentru a obține și menține o greutate corporală sănătoasă.

Dezvoltarea obiceiurilor alimentare sănătoase nu este la fel de confuză sau de restrictivă, așa cum mulți oameni își imaginează. Pașii esențiali sunt să mănâncI mai ales alimentele derivate din plante - legume, fructe, cereale integrale și leguminoase (fasole, mazăre, linte) - și să limiteze alimentele foarte prelucrate.

Iată îndrumările noastre pentru construirea unei diete sănătoase. (PM)

Kilogramele în plus au devenit un duşman la fel de periculos precum fumatul. Oamenii au aflat că ţigara şi rotocolul ei de fum aspirat în plămâni fac rău în toate subansamblele organismului. O porcărie în plus faţă de tutun este pusă în cârca obezităţii, graşii arată şi urât, li se revărsa burta, au guşă şi ceafa groase de grăsime, figura devine buhăită.

Nu e om să nu se priceapă la muzica uşoară, la fotbal, la politică şi iată toţi au idei şi propuneri şi în privinţa curelor de slăbire. Unele criterii de apreciere a eficacităţii modalităţilor de slăbire sunt eronate. Lauda maximă este viteza cu care se dau jos kilogramele. O cură de slăbire este acoperită de aprecieri şi epitete frumoase dacă omul a scăpat de 20-30 de kilograme în o lună jumătate sau două luni.

Nu se mai precizează că omul cu o asemenea slăbire devine ca o stafie, se ţine de peereţi de neputinţă, e palid, nu mai poate folosi nimic din garderoba devenită lălâie. Unii pur şi simplu se înfometează, ciugulesc din 4 foi de salată sau sfeclă, rod un măr, bucata veche de friptură e porţionată să ajungă 2-3 zile.

Seara “ceva uşor”, doar 3 linguriţe de iaurt degresat, ciorba se bea cu “degetarul” Alţii propagă alte metode de slăbire, luni mănânci o jumătate de ou tare, marţi te mulţumeşti cu două sardele, miercuri o aşchie de ardei cu puţine firimituri de brânză.

Trebuie menţionat că un medic nutriţionist trebuie să fixeze dieta, în funcţie de eventualele boli ce le are pacientul, respectând analizele.

Citeste continuarea pe jurnalul.ro

Articole înrudite