-

Ajută digestia și menține sănătatea oaselor

Beneficiile de sănătate includ capacitatea sa de a stimula digestia, precum și de a ușura insomnia, sughițul, diareea, dizenteria, tulburările menstruale, tulburările respiratorii și diferite tipuri de cancer.

Mărarul a fost folosit în scopuri culinare și medicinale de sute de ani. Poate fi o plantă perenă sau anuală, în funcție de locul în care este cultivată în lume.

În afară de a da o aromă și un gust puternic, apetisant, are multe proprietăți medicinale, care provin în special din anumiți compuși numiți monoterpeni, precum și flavonoide, minerale și anumiți aminoacizi.

Este bun pentru îngrijirea orală și poate fi un impuls puternic pentru sistemul imunitar.  De asemenea, vă poate proteja de degradarea oaselor și este o substanță antiinflamatoare, ceea ce înseamnă că vă poate proteja împotriva artritei. (PM)

Folosit în mâncăruri, cărora le dă o savoare aparte, mărarul este o plantă aromatică pe care trebuie să o incluzi în dietă. Și nu doar pentru aroma sa specială, ci mai ales pentru numeroasele beneficii pe care le are asupra sănătății. Conține fier, magneziu, vitamina A și C, întărind imunitatea și ameliorând simptomele unor afecțiuni digestive.

Ajută digestia

Substanțele nutritive din mărar ajută la stimularea sucului digestiv și biliar. De asemenea, acesta stimulează peristaltismul și vindecă simptomele constipației.

Previne insomnia

Mărarul are efect calmant datorită uleiului esențial pe care îl conține, care stimulează secreția unor enzime și hormoni care au proprietăți calmante.

Menține sănătatea oaselor

Conține calciu, prin urmare contribuie la menținerea sănătății oaselor, prevenind astfel osteoporoza.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Articole înrudite