-

Mituri despre sarcină. Ce să crezi și ce să nu crezi

Dacă sunteți însărcinată, ați putea primi multe sfaturi de la oameni bine întenționați. Se poate să vă întrebați ce este adevărat? Despre unele dintre lucrurile pe care le-ați auzit la alte mame sau le-ați citit. 

Sarcina poate face o femeie strălucitoare. Dar poate, de asemenea, să-i producă acnee și să o îmbolnăvească sau să o epuizeze. Este destul de rar pentru femeile gravide să dezvolte afecțiuni severe, cum ar fi hipertensiunea arterială sau diabetul zaharat.

În acele momente rare când nu dansați în aer sau nu vă faceți griji, vă întrebați ce trebuie să faceți în continuare. Totul, de la cărți la reviste, la rude și vecini, oferă o multitudine de sfaturi despre sarcină, dar care este adevărul?

Iată cele mai importante lucruri pe care să le cunoști. (PM)

Sarcina, mai ales daca este prima, este o perioada plina de emotie si nesiguranta pentru viitoarele mamici. Citim carti, rasfoim reviste, navigam pe site-uri, intrebam in stanga si in dreapta si astfel suntem bombardate cu sute de informatii contradictorii.

Pentru a nu mai fi trezite la 3 dimineata cu intrebari – unele stupide – din partea gravidelor, trei doctorite din Statele Unite, specializate in obstretica si ginecologie (Yvonne Bohn, Allison Hill si Alane Park), au decis sa scrie o carte – Ultimate Guide to Pregnancy and Birth (Ghidul sarcinii si nasterii) in care demonteaza rand pe rand cele mai importante mituri. Fara a fi surprisi, exista si unele adevarate.

Iata 20 de mituri despre sarcina!

1. Nu poti zbura cu avionul in timpul primului si ultimului trimestru

FALS. Nu exista nici un impediment pentru ca o gravida sa zboare. Companiile aeriene au unele restrictii pentru pasagerele aflate in ultimul trimestru de sarcina si asta pentru a evita o nastere in avion, fara atenta supraveghere a unui medic specialist, ceea ce ar necesita automat o aterizare de urgenta.

2. Berea neagra stimuleaza lactatia

FALS. Nu exista o legatura directa intre consumul de bere si declansarea lactatiei. In cel mai bun caz o relaxeaza pe viitoarea mamica.

3. Nu poti tine in casa un animal de companie

FALS. Trebuie doar sa nu strangi fecalele lasate in urma de caine/pisica/hamster etc. pentru ca exista riscul de a contracta toxoplasmoza.

4. Nu trebuie sa mananci somon afumat

FALS. Somonul este foarte bun pentru viitoarele mame datorita continutului bogat de acizi grasi Omega3. In plus, fiind vorba despre un peste de apa dulce, este putin probabil sa fie infestat cu mercur.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Articole înrudite